foto: LETA
Muižnieks: "Norobežojos no aicinājuma Šuplinskai demisionēt"
Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.
Viedokļi
2019. gada 1. oktobris, 15:43

Muižnieks: "Norobežojos no aicinājuma Šuplinskai demisionēt"

RīgaTV 24

“Te ir jautājums par augstskolu. Līdz šim es visu notiekošo neesmu uztvēris kā procesu, kas būtu vērsts pret mani personīgi. Es nevaru akceptēt to, ka netiek ņemta vērā Latvijas Universitātes Satversmes sapulces griba un lēmumi, man tas nav pieņemami,” tā RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja Latvijas Universitātes (LU) rektora pienākumu izpildītājs Indriķis Muižnieks.

Runājot par attiecībām ar Izglītības un zinātnes ministri (IZM) Ilgu Šuplinsku, Muižnieks uzsvēra, ka viņu starpā nav nekādu konflikta situāciju tieši personiskajā līmenī. “Mums nav savstarpēji nekā personīga. Mēs LU simtgades koncertā Nacionālajā operā laipni sasveicinājāmies, sarokojāmies un pēcpasākumā arī saskandinājām,” sacīja Muižnieks.

Zaļo un zemnieku savienība ir ierosinājusi Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas demisiju, taču viņa medijos ir minējusi, ka demisionēt negrasās. Vērtējot šo soli, Muižnieks uzsver, ka pašreiz nekādā gadījumā nebūtu vajadzīga valdības destabilizācija.

“Tā ir opozīcijas darīšana. Viņu darbs ir vērst uzmanību uz konkrētām lietām un norisēm, bet es norobežojos no šādiem aicinājumiem,” tā par Šuplinskas demisijas pieprasījumu sacīja Muižnieks.