foto: LETA
Gaisa temperatūra Vidzemē sasniegusi nulles atzīmi; ceturtdien galvenokārt līs
Sabiedrība
2019. gada 19. septembris, 07:05

Gaisa temperatūra Vidzemē sasniegusi nulles atzīmi; ceturtdien galvenokārt līs

Jauns.lv / LETA

Ceturtdienas rītā teju visā Vidzemē gaiss atdzisis līdz 0..+3 grādiem, arī pārējā valstī, izņemot dažas vietas piekrastē, gaisa temperatūra noslīdējusi zem +7 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Mākoņu daudzums ir neliels vai mainīgs, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā īslaicīgi līst, lokāli ir stipri nokrišņi. Dažviet - īpaši Vidzemē - izveidojusies migla. Pārsvarā pūš lēns vējš.

Rīgā brīžiem līst, vietām stipri. Pūš lēns mainīga virziena vējš, gaisa temperatūra +5..+8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +10..+14 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 18.septembrī bija +35 grādi Balkānu dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -8 grādi Somijas ziemeļaustrumos un kalnos Slovākijā.

Ceturtdien galvenokārt Kurzemē, Zemgalē un Rīgā gaidāmi nokrišņi

Ceturtdien mākoņi daļēji klās Latvijas debesis, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus, krusa un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņi galvenokārt gaidāmi Kurzemē, Zemgalē, Rīgā un galvaspilsētas apkaimē, vakarā - arī citviet Vidzemes piekrastē.

Pārsvarā saglabāsies lēns vējš, Kurzemes rietumkrastā - brāzmains ziemeļrietumu vējš. Vēja brāzmas gaidāmas arī dažu draudīgāko mākoņu ietekmē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +9..+14 grādiem.

Rīgā palaikam līs, brīžiem stipri, iespējamas arī pērkona lietusgāzes un krusa. Dominēs lēns vējš un maksimālā gaisa temperatūra būs +12 grādi.

Laikapstākļus ietekmē plašs zema spiediena apgabals, kas atrodas Krievijā. Auksta gaisa ienākšanu veicina arī anticiklons Rietumeiropā. Atmosfēras spiediens Latvijā paaugstinājies līdz 759-762 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.