foto: LETA
Kariņš: naudas ir tik daudz, kā nekad nav bijis
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Politika
2019. gada 3. septembris, 14:44

Kariņš: naudas ir tik daudz, kā nekad nav bijis

TV24

„Mēs kā valsts pašreiz atrodamies ļoti labvēlīgā situācijā, mums turpināsies izaugsme arī turpmākajos gados. Varbūt nedaudz lēnāk nekā līdz šim, bet izaugsme ir izaugsme, mūsu valsts budžets pieaug, un nākamgad tas būs pie 10 miljardu atzīmes,” pārliecinoši Rīga TV24 raidījumā „Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja Ministru prezidents Arturs Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru prezidents uzsvēra, ka naudas netrūkstot. “Naudas ir tik daudz, kā nekad nav bijis, ļoti daudz naudas. Tikai apetīte ir lielāka nekā pieejamie līdzekļi,” sacīja Kariņš.

 Viņš uzsvēra, ka šonedēļ ir jāvienojas par budžeta prioritātēm un tiks pārdalīta papildus nauda, kas ienāks budžetā. “Pēc visiem aprēķiniem tas, ko mēs varam nosacīti brīvi šobrīd pārdalīt, mums ir nedaudz virs 100 miljoniem eiro. Man joprojām ir kolēģi, kas mēģina panākt, lai būtu vēl vairāk ko pārdalīt. Bet nauda neaug kokos un tas nozīmē, ka ir priekšlikumi aplikt vēl kaut ko ar nodokļiem, un apstrīdēt, vai esošie tēriņi ir lietderīgi. Es ļoti atbalstu tēriņu pārskatīšanu.  Bet negribu strēbt karstu, gribu panākt, ka visi vienojas, ka nodokļus mēs mainām 21. gadā. Budžeta pieņemšanas procesā mēs sākam ar nodokļu sistēmu un vienojamies par to līdz pavasarim, lai visi grāmatveži un VID zina, ko sagaidīt nākotnē,” uzsvēra Kariņš.

Kariņš arī uzsvēra, ka viņš ir diezgan pacietīgs cilvēks un turpinās strādāt un panākt kompromisu. Sarunas esot emocionālas, bet jābūt pacietīgam un jānoved  process līdz galam.