foto: Juris Rozenbergs
Gaidāmajam vegānfestivālam saziedoti 1002 eiro
2019. gada 12. augusts, 15:29

Gaidāmajam vegānfestivālam saziedoti 1002 eiro

Jauns.lv

9. augustā radošajā Lastādijas kvartālā tika aizvadīts Vegānfestivāla ieskaņu koncerts, kurā apmeklētājus priecēja muzikāli priekšnesumi Evijas Smagares duo, "Kris & Oz" un "Simple Man" izpildījumā, kur vienlaikus tika vākti arī ziedojumi no atbalstītājiem, lai festivāls varētu notikt.

9. augusta koncerts ieskandina un vāc ziedojumus Vegānfestivālam, kurā tiek svinēta augu valsts ēdiena un dzīvesveida daudzveidība. Šogad apmeklētāji ziedojumos festivālam ir atstājuši kopā 1002 eiro, portālu Jauns.lv informēja organizatori.

Vegānfestivāls norisināsies 24. augustā Esplanādē no plkst. 11:00 un paredzams, ka tas pulcēs ap 10 000 apmeklētāju. “Mēs priecājamies organizēt pasākumus “ar pievienoto vērtību”,” saka Vegānfestivāla ieskaņu koncerta vadītāja Līva Ašmane, “pasākumus, kas ir vienlaikus izklaidējoši un interesanti ikvienam apmeklētājam, bet arī mudina padarīt savas ēdienkartes izvēles videi un dzīvniekiem draudzīgākas.”

Kā aizritējušajā nedēļā ziņojumā minējuši ANO Starpvaldību klimata pārmaiņu paneļa (IPCC) eksperti, kritiskā vides stāvokļa uzlabošanai ir nepieciešams globālā līmenī mainīt cilvēku ēšanas paradumus, vairāk patērējot uzturā augu valsts produktus un mazāk gaļas. Tas samazinātu mājlopu radīto siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisiju un ļautu izmantot zemi ilgtspējīgākos veidos. Latvijā Vegānfestivāls norisināsies jau trešo gadu. To rīko nevalstiskā organizācija “Dzīvnieku brīvība”, kuras nākotnes vīzija ir Latvijas sabiedrība, kas atbildīgi, līdzcietīgi un ar cieņu izturas pret dzīvniekiem. Vegānfestivāla mērķi ir iepazīstināt sabiedrību ar augu valsts dzīvesveidu, iedvesmot jauniem eksperimentiem virtuvē un svinēt dzīvi, ēdienu un kopābūšanu.

Botāniskajā dārzā aizvadīts jau otrais "Vegānfestivāls"

Biedrības "Dzīvnieku brīvība" rīkotais otrais "Vegānfestivāls" šodien, 12. augustā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā pulcēja kuplu interesentu skaitu. Festivālu ieskandināja grupas ...

gallery icon
66

Latvijas pirmais "Vegānfestivāls" Karla fon Stricka villā

Sestdien 26. augustā, Karla fon Stricka villā, Rīgā tika atklāts pirmais “Vegānfestivāls”. Pasākums, kurā tika svinēts vegāniskais dzīvesveids, bija gan ...

gallery icon
100