foto: Facebook
Daugavpils slimnīcai būs jāsniedz paskaidrojumi par Krāslavā zvērīgi piekauto Andri, kurš vēlāk slimnīcā nomira
Andra dzīve aprāvās 28 gadu vecumā Krāslavas centrā.
Sabiedrība
2019. gada 9. augusts, 13:04

Daugavpils slimnīcai būs jāsniedz paskaidrojumi par Krāslavā zvērīgi piekauto Andri, kurš vēlāk slimnīcā nomira

Jauns.lv / LETA

Veselības inspekcija (VI) pieprasījusi paskaidrojumus Daugavpils reģionālajai slimnīcai saistībā ar Krāslavā piekauto un vēlāk slimnīcā mirušo vīrieti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krāslavas centrā nogalinātais Andris (1990-2019)

gallery icon
25

Inspekcijas pārstāve Saiva Luste apstiprināja, ka pēc paskaidrojumu saņemšanas inspekcija lems par tālāko rīcību, bet patlaban nevarot paredzēt, kāda tā būs.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) izmeklē kriminālprocesu, kurā kāds vīrietis Krāslavā piekauts un nākamajā dienā slimnīcā nomiris.

Daugavpils reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Gronska sacīja, ka šonedēļ slimnīcā tiek izvērtēta ārstu atbildība, pieņemot lēmumus par piekautā vīrieša ārstēšanu. Par izvērtējuma secinājumiem un lēmumiem slimnīcas pārstāve solīja informēt nākamnedēļ.

Kā iepriekš informēja Valsts policijas VP Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova, policija izsaukumu uz kautiņu Krāslavas centrā, netālu no izklaides vietas, saņēma 20.jūlija naktī. Cietušo, 1990.gadā dzimušu vīrieti, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi nogādāja Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur viņš nākamajā dienā nomira.

Belova stāstīja, ka policija saistībā ar notikušo ir ierosinājusi krimināllietu, kurā aizturētas trīs personas - divi nepilngadīgie un 1995.gadā dzimis vīrietis. Visiem kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība.

VP līdz šim nav saņemts iesniegums par mediķu profesionālo darbību.

Jau ziņots, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ir uzdevis VP priekšniekam Intam Ķuzim un Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšniekam Valteram Mūrniekam izvērtēt policijas darbinieku rīcību saistībā ar Krāslavā notikušo kautiņu, pēc kura mira cilvēks.

Iekšlietu ministram pieejamā informācija liecina par iespējamu liecinieku ietekmēšanu, kā arī Krāslavas iedzīvotājiem minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas rakstura dēļ esot bailes par savu drošību.

Attiecīgi Ģirģens uzdevis Ķuzim izvērtēt VP Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieka rīcību un kriminālprocesa virzītāja rīcības un pieņemto lēmumu tiesiskumu, drošības līdzekļa izvēli aizdomās turētajām personām, kā arī šo policijas darbinieku atbilstību ieņemamajam amatam.

Savukārt Mūrniekam ministrs uzdevis izvērtēt iespēju uzsākt resorisko pārbaudi vai kriminālprocesu par policijas darbinieku rīcību, reaģējot uz minēto noziedzīgo nodarījumu, lai noskaidrotu, vai nav saskatāmas pazīmes, kas liecina par nolaidību vai citu pārkāpumu, veicot nepieciešamos pasākumus, tai skaitā, kriminālprocesa sākšanu, pierādījumu fiksēšanu vai citu procesuālo darbību veikšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās