Rīgā iedegta Kapteiņa egle! FOTO
Tas mirklis ir klāt! Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (no labās), Rīgas brīvostas kapteinis Artūrs Brokovskis-Vaivods, Ventspils brīvostas kapteinis Arvīds Buks un Liepājas ostas kapteinis Pēteris Gudkovs pie iedegtās egles, kas tika noskatīta Tīreļu mežniecībā.
Runā Rīga
2015. gada 21. decembris, 16:22

Rīgā iedegta Kapteiņa egle! FOTO

Jauns.lv

Lai Ziemassvētku laiku īpašu padarītu arī tiem Rīgas viesiem, kas pilsētā ierodas caur Rīgas jūras vārtiem, pie Kuģu satiksmes vadības centra Daugavas krastā uzstādīta Ziemassvētku egle, kas nodēvēta par Kapteiņa egli.

Šāda ideja radās pirms vairākiem gadiem, kad vērīgākie Rīgas brīvostas darbinieki pamanīja, ka daļai Rīgas viesu – kuģu apkalpēm – liegta iespēja izbaudīt Ziemassvētkus. Proti, ienākot ostā, kuģim nekavējoties jādodas uz izvēlēto piestātni un jāuzsāk pārkraušanas darbi. Tie ilgst vidēji pusotru diennakti, un parasti kapteinim un apkalpes locekļiem tad jābūt uz kuģa. Bet, lai arī jūrniekiem šajā laikā radītu svētku sajūtu, pie Kuģu satiksmes vadības centra, ko pamana visu ostā ienākošo kuģu apkalpes, aizvadītajā gadā pirmo reizi tika novietota un iedegta Kapteiņa egle. Tā nepalika nepamanīta, jo daudzu kuģu kapteiņi izteica pateicību par tik siltu uzņemšanu Rīgas brīvostā.

Arī šogad – īsi pirms ceturtās Adventes – Rīgas brīvostas pārvaldes vadība, darbinieki, kā arī Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta un Latvijas Jūras administrācijas pārstāvji kopā ar ģimenēm un bērniem svinīgā pasākumā iededza krāšņo Kapteiņa egli.

 

Regīna Zommere/Foto: Mārtiņš Ziders