foto: LETA
Pakaļdzīšanās Ogrē: iespējams, bēgli būtu izdevies aizturēt jau Rīgā, ja vien šoferi būtu devuši ceļu policijas automašīnām
Sabiedrība
2019. gada 28. jūlijs, 20:00

Pakaļdzīšanās Ogrē: iespējams, bēgli būtu izdevies aizturēt jau Rīgā, ja vien šoferi būtu devuši ceļu policijas automašīnām

Jauns.lv

Viens no šīs nedēļas skaļākajiem notikumiem ir incidents Ogrē, kur “Audi A6” vadītājs apstājās tikai pēc vairākiem viņa virzienā raidītiem šāvieniem. Iespējams, viņu būtu izdevies aizturēt jau Rīgā, ja vien autovadītāji, kuri tobrīd brauca pa Krasta ielu, būtu ievērojuši skaņas signālus un devuši ceļu pašvaldības policijas mašīnai, vēsta LTV raidījums “Panorāma”.

Cenšoties apturēt bēgli, pašvaldības policijas automašīna avarēja. Autovadītājs atzīst, ka nerespektēšana uz ceļa ir ikdiena,  un cer, ka šis gadījums varētu situāciju mainīt. 

Inspektors Sandis Gedominskis pašvaldības policijā strādā piecus gadus. Sandim un viņa pāriniecei pirmajiem izdevās apturēt bēgošo “Audi” - “Pamanīju, ka Valsts policijas darbinieks mēģina atvērt durvis, viņš uzsāka braukt ar atvērtām durvīm, tad mēs sapratām, ka vadītājs cenšas bēgt,” atcerējās Sandis.

Likteņa ironija, ka Sandis brauc ar tieši tādu pašu melnu “Audi”, ar kādu bēga Ogrē sašautais vadītājs, un viņš zina, uz ko šis auto ir spējīgs. 

Kad pakaļdzīšanās atsākās, Sandis turpināja braukt pakaļ bēglim, izmisums esot bijis liels, jo citi autovadītāji vienkārši neesot devuši operatīvajam transportlīdzeklim ceļu. 

“Vadītāji pat nepārvietojās, lai padotu ceļu operatīvajam transportlīdzeklim. Pirms mums vēl priekšā brauca Valsts policijas automašīna, bet viņi ilgi palika krustojumā, jo citi autovadītāji vienkārši nedeva ceļu,” stāsta Sandis. 

“Mēs mēģinājām apbraukt pa to trajektoriju, par kuru brauca “Audi” vadītājs.Mēs domājām, ka viņš ir strupceļā! “Audi” vadītājs bija sacēlis putekļus, nepamanīju, ka barjera, atdūros un palēcāmies gaisā,” avāriju aprakstīja Sandis.

Tas, ka autovadītāji nedod ceļu operatīvajam transportam, neesot nekas īpašs, jo tā esot ikdiena. 

Inspektors pieļauj, ka neatliekamās palīdzības auto sirēnas ir dzirdamas krietni labāk. Pašvaldības policijas busiņos skaņas signāli esot klusāki, īpaši vecāka gadagājuma. 

Sandis nešaubās, ka kolēģi no Valsts policijas šajā situācija visu darīja pareizi. Arī šaušanu viņš neapšauba. 

Pēc vērienīgas pakaļdzīšanās ar šaušanu Ogrē aizturēts autovadītājs

gallery icon
18

Jauns.lv jau vēstīja, ka trešdienas vakarā no Rīgas līdz Ogrei notikusi vērienīga pakaļdzīšanās "Audi" autovadītājam, kurš nav pakļāvies policijas prasībām.

"Audi" automašīnas vadītājs Rīgā izraisījis ceļu satiksmes negadījumu un mucis prom no notikuma vietas. Autovadītājs nav pakļāvies policijas prasībām apturēt automašīnu."Audi" vadītājs taranējis ceļu policijas ekipāžu, kas viņam sekojusi.

Policija bēgli vajājusi no Rīgas līdz Ogrei. Lai apturētu bīstamo autovadītāju, policija pielietojusi šaujamieroci. Pēc notikušā bēgošais autovadītājs guvis savainojumus, tāpēc nogādāts medicīnas iestādē.

Tēmas