foto: Vida Press
Gulbenē iedzeršanas laikā nogalinātā vīrieša māte: „Viņš varēja būt izspiešanas upuris”
Gulbenē iedzeršanas laikā nogalinātā vīrieša māte uzskata, ka slepkava no viņa dēla esot gribējis izspiest naudu par tēvam piederošo mežu.
112
2019. gada 24. jūlijs, 05:12

Gulbenē iedzeršanas laikā nogalinātā vīrieša māte: „Viņš varēja būt izspiešanas upuris”

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Gulbenē 17. maijā kādā trīs vīriešu, kuri lietoja alkoholu, konflikta rezultātā par to, kura komanda uzvarēs pasaules hokeja čempionāta spēlē starp Latviju un Krieviju viens no kompānijas – 1954. gadā dzimis vīrietis līdz nāvei nospārdīja divus savus „kolēģus”- 1961. un 1969. gadā dzimušus vīriešus. Jaunākā bojāgājušā vīrieša māte netic, ka dēls nogalināts strīdā par hokeju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņas teiktā Gulbenes laikrakstam „Dzirkstele” pie vainas varot būt pavisam cits iemesls – izspiešana. Slepkava no viņas dēla esot gribējis izspiest naudu un nogalinātais it nebūt nav bijis hokeja fans.

1954. gadā dzimušais aizdomās turētais vīrietis, kurš jau vairākas reizes bijis konfliktā ar likumu un tiesāts, bet iepriekšējās sodāmības ir dzēstas, ir apcietināts. Pašlaik gan izmeklēšana ir piebremzējusies, jo izmeklētāja esot atvaļinājumā.

Par traģēdiju Oskara Kalpaka ielas dārza mājiņā netālu no Jaunatnes parka nogalinātā māte stāsta: „Tajā dienā dēls devās uz savas krustmātes dārzu pastrādāt. Kaimiņš arī aizgāja. Bet tur ieradās arī tas svešais cilvēks! Un tā viss beidzās”.

Arī nogalinātā radiniece bija ieradusies dārzā un pirms nelaimes sastapusi trijotni, bet nekas nav liecinājis, ka varētu notikt kaut kas slikts. Māte neuzskata, ka alkohola lietošana bija iemesls, kāpēc dēls esot devies uz dārzu. Viņš gribējis pastrādāt, kaut gan nenoliedz, ka, iespējams, viņam bija līdzi arī kāda pudele ar grādīgo. Kad radiniece otro reizi aizgājusi uz dārzu, viņa atradusi zemē bez dzīvības pazīmēm guļošo vīrieti, bet jaunāko upuri neesot redzējusi – viņš bija ieslēdzies dārza mājiņā, domājams glābjoties no vajāšanas, kur bezsamaņā gulējis un vairs neesot varējis piezvanīt un pasaukt kādu palīgā. Viņu atrada tikai pēc kāda laika un viņš vēl līdz 19. maijam bija pie dzīvības Balvu slimnīcā, kur viņam veica galvas operāciju. Tomēr ārsti teikuši, ka viņš tik un tā nebūtu bijis dzīvotājs, jo galva esot bijusi ļoti sasista un ar plašu asinsizplūdumu.

Nogalināta māte saka, ka nespēj atmest aizdomas, ka dēls varēja būt izspiešanas upuris, jo: „Lieta tāda, ka manam vīram Litenē pieder meža īpašums”.

Tagad jaunākā upura vecāki tēvs un māte, kuri abi ir 1. grupas invalīdi, palikuši „bez rokām un kājām”. „Man ļoti sāp. Sāp tas, cik nežēlīgi viss notika. Nevainīgus cilvēkus – manu dēlu un kaimiņu – nosita. Es neesmu samierinājusies un laikam nekad nesamierināšos ar notikušo”.

Pašlaik notiek nozieguma apstākļu ekspertīzes un aizdomās turētā vīrieša advokāts Gunārs Gailis „Dzirkstelei” teica, ka traģēdija notikusi „alkoholisko dzērienu entuziastu pulcēšanās vietā” un pagaidām ir pamats šaubām „kā tur bija un kas tur bija”. Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas