foto: Rīgas pašvaldības policija
FOTO: sieviete no meža uz mājām Rīgā atved stirnas mazuli un piesien dzīvnieciņu pagalmā blakus teltij
112
2019. gada 9. jūlijs, 13:24

FOTO: sieviete no meža uz mājām Rīgā atved stirnas mazuli un piesien dzīvnieciņu pagalmā blakus teltij

Jauns.lv

5.jūnija pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu Mežaparkā dzīvojošu sievieti, kura daudzdzīvokļu nama pagalmā piesējusi stirnas mazuli. Apstākļu pārbaudīšanai uz norādīto adresi norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes ekipāža.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, sastapa izsaucēju, kura kārtības sargus aizveda uz blakus esošo dārziņu. Tur bija uzslieta telts un blakus tai piesiets stirnas mazulis. Telts iekšienē bija nolikta maize un trauciņš ar pienu. Izsaucēja skaidroja, ka meža dzīvnieks pagalmā uzradies iepriekšējā vakarā.

Drīz pēc tam policisti devās uz ziņotājas norādīto dzīvokli, kur mājokļa durvis atvēra kaimiņienes dēls. Jaunietis pastāstīja, ka iepriekšējā dienā viņa mamma devusies uz mežu sēņot. Tur atradusi meža zvēru un atvedusi to mājās. Jautājot, ko māte ar dzīvnieku vēlējusies darīt, jauneklis skaidroja, ka nezinot.

foto: Rīgas pašvaldības policija

Puisis likumsargiem nosauca mātes tālruņa numuru, pēc kā viņa sazvanīta un lūgta ierasties notikuma vietā. Izjautājot sievieti par meža dzīvnieka atrašanu un pārvešanas iemesliem, viņa skaidroja, ka sēņojot līdzi paņēmusi suni. Netālu no meža, pie dārza būdiņām, vienai no tā iemītniecēm palūgusi ūdeni, lai padzirdītu suni. Svešiniece izlīdzējusi un parādījusi, ka viņas dārzā pēdējās dienās viesojas stirnu mazulis.

Dārziņa iemītniece plānojusi doties prom, tāpēc viņa esot piedāvājusi meža dzīvnieku paņemt līdzi. Atvedot to uz pilsētu, sēņotāja plānojusi to parādīt veterinārārstam. Tomēr nākamajā dienā tas nav izdarīts. Sieviete skaidroja, ka vēlētos meža dzīvnieku audzināt turpat savā pagalmā.

foto: Rīgas pašvaldības policija

Likumsargi sazinājās ar veterinārās klīnikas “Dr.Beinarts” darbiniekiem, kuri ieradās notikuma dienā un stirnas mazuli izņēma. Klīnikas pārstāve atklāja, ka meža dzīvnieks bijis nepietiekami aprūpēts, tāpēc nodots medniekam, kas specializējas meža dzīvnieku aprūpē, lai to tuvākajā laikā varētu atgriezt tā dabiskajā vidē.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka maijs un jūnijs ir meža mazuļu laiks. Lai arī pirmajā brīdī varētu šķist, ka tie ir atstāti novārtā – tā nav! Visbiežāk viņu mammas ir pavisam netālu, gaidot, ka nelūgtais viesis dosies prom! Lai mazuļi izaugtu spēcīgi, tiem ir jāaug savā dabiskajā vidē, jāiemācas pašiem atrast pārtiku.