foto: EPA/Scanpix
Politiķi skeptiski par iespēju jaunajā EP sasaukumā vienoties par vienotu minimālo algu ES
Eiropas paralmenta sēde.
Politika
2019. gada 28. jūnijs, 13:52

Politiķi skeptiski par iespēju jaunajā EP sasaukumā vienoties par vienotu minimālo algu ES

Jauns.lv / LETA

Jaunajā Eiropas Parlamenta (EP) sasaukumā būtu grūti vienoties par nodokļu harmonizāciju Eiropas Savienībā (ES) un vienotu minimālo algu, uzskata EP deputāti Ivars Ijabs (AP) un Sandra Kalniete (JV).

Šādas ieceres bija iekļautas vairāku partiju priekšvēlēšanu programmas, un šādas idejas pauduši arī sociāldemokrātu grupas deputāti. Šī ir viena no grupām, kas varētu piedalīties vairākuma veidošanā EP.

Ijabs norādīja, ka minimālā alga ir viens no punktiem, par ko diskutē partijas. Viņš gan bija samērā skeptisks par iespēju vienoties šajā jautājumā. Viņš arī piebilda, ka "viss kas var notikt, bet tas ir strīdīgs jautājums".

Kaltiete pauda viedokli, ka par šo iespēju nav iespējams vienoties. Viņā norādīja, ka partijas, kas veidos vairākumu, diskutē arī par jautājumiem, kas saistīti ar klimata politiku. "ES ir ambīcijas un pienākums uzņemties vadošo klimata sarunās globāli," teica politiķe.

Viņa norādīja, ka Eiropai sevi jāsakārto, tomēr to nevar darīt, "nocērtot brutāli". Savukārt Ijabs piebilda, ka to nevar darīt tikai Eiropas iekšienē.