foto: LETA
Daugavpils slimnīca audzē apgrozījumu un samazina zaudējumus
Daugavpils slimnīcas ēka.
Sabiedrība
2019. gada 15. jūnijs, 19:15

Daugavpils slimnīca audzē apgrozījumu un samazina zaudējumus

Jauns.lv / LETA

Pašvaldību kapitālsabiedrība SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" pērno gadu noslēgusi ar apgrozījuma pieaugumu un mazākiem zaudējumiem nekā vēl pirms gada, liecina "Firmas.lv" dati.

Medicīniskās iestādes apgrozījums 2018.gadā bijis 28,951 miljoni eiro, kas ir par 26% vairāk nekā 22,986 miljoni eiro 2017.gadā.

Bet zaudējumi gada laikā sarukuši no 1,572 miljoniem eiro līdz 144 834 eiro.

Slimnīcas gada pārskatā norādīts, ka pērn aprīkojuma un infrastruktūras attīstībā ir ieguldīti 3,9 miljoni eiro. Par šiem līdzekļiem iegādātas 33 iekārtas, sākti Invazīvās kardioloģijas centra izveides darbi.

Tāpat pagājušajā gadā lielākais slimnīcas akcionārs - Daugavpils dome - atbalstījis iestādi ar vairāk nekā vienu miljonu eiro, 372 766 eiro no šīs summas novirzīta prēmiju izmaksai. Slimnīcas vadība norāda, ka pilsētas līdzekļi būtiski palīdzēja stabilizēt finansiālo stāvokli.

Slimnīcā gada beigās bijuši 1507 darbinieki, tai skaitā 242 ārsti. Pateicoties sadarbībai ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), pērn pēc rezidentūras pabeigšanas strādāt atgriezušies seši jauni sertificēti ārsti.

Ārstniecības iestādes akcionāri ir Daugavpils pašvaldība, RSU, Daugavpils un Ilūkstes novadu pašvaldības.

Jau vēstīts, ka "Daugavpils reģionālās slimnīcas" akcionāri nolēma samazināt ārstniecības iestādes valdes locekļu skaitu un nomainīt esošo slimnīcas vadību. Līdz šim slimnīcā strādāja divi valdes locekļi - Ilona Skrinda un Reinis Joksts, kurš ievēlēts arī pilsētas domē no tagad opozīcijā esošās Latgales partijas. Ārkārtas dalībnieku sapulcē Joksts paziņojis par amata atstāšanu, bet Skrinda atsaukta no valdes locekles amata.

Līdz 1.jūlijam ir izsludināta pieteikšanās slimnīcas valdes locekļa amatam. Uz laiku līdz konkursa noslēgumam par valdes locekli iecelts iestādes galvenais ekonomists Grigorijs Semjonovs.