foto: LETA
Ušakovs vēl nav lēmis par savu padomnieku komandu darbam EP
No Rīgas mēra amata atstādinātais Nils Ušakovs.
Politika
2019. gada 28. maijs, 23:49

Ušakovs vēl nav lēmis par savu padomnieku komandu darbam EP

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētais Rīgas domes deputāts Nils Ušakovs (S) vēl nav lēmis par savu padomnieku un palīgu komandu darbam eiroparlamentā.

Kā aģentūrai LETA apgalvoja politiķis, EP viņš strādās sociāldemokrātu grupā, jo tajā ietilpst Eiropas Sociālistu partija (PES), kuras biedre ir arī "Saskaņa". Ušakova galvenā izvēle būšot strādāt Reģionu komitejā.

Vienlaikus Ušakovs atzina, ka viņa ģimene noteikti paliks Rīgā, bet viņš pats centīsies maksimāli daudz būt Latvijā.

40 spilgti kadri Nila Ušakova dzīvē

gallery icon
40

Jau vēstīts, ka vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunās Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Attiecīgi "Jaunā Vienotība", "Saskaņa" un VL-TB/LNNK ieguvušas pa diviem mandātiem EP, bet "Attīstībai/Par!" un "Latvijas Krievu savienība" - pa vienam.

Jauno EP deputātu komandu atalgošanai ik mēnesi būs pieejami 24 943 eiro, kā arī vēl vairāki tūkstoši eiro biroja uzturēšanai.