foto: Ieva Makare/LETA
Saeima spriedīs, kā likumā formulēt ieceri šogad mainīt FKTK padomi
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Pēters Putniņš un FKTK Regulējošo prasību un statistikas departamenta direktore Ludmila Vojevoda.
Politika
2019. gada 23. maijs, 22:04

Saeima spriedīs, kā likumā formulēt ieceri šogad mainīt FKTK padomi

Jauns.lv / LETA

Saeimā vēl tiks spriests, kā likumā formulēt ieceri šogad mainīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomi, pastāstīja Saeima Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP).

Budžeta komisija šodien atbalstīja saistībā ar šo ieceri virzītos likuma grozījumus, no kuriem attiecīgās normas ir izņemtas ārā, lai veiktu precizējumus trešajā, galīgajā, lasījumā.

Normas par jaunas FKTK padomes virzīšanu tika izņemtas, lai izvērtētu Saeimas Juridiskā biroja apsvērumus par to, vai pašreizējo padomes locekļu atbrīvošana pirms pilnvaru termiņa beigām ir samērīga.

Sākotnēji virzītā redakcija paredzēja iespēju līdz 1.oktobrim virzīt apstiprināšanai jaunu FKTK padomi. Bondars apliecināja, ka likuma grozījumu galīgajā versijā precizētajā normā tiks saglabāta pieeja, ka jaunā FKTK padome tiks virzīta līdz 1.oktobrim. Attiecīgo normu plānots atkārtoti iestrādāt, likumprojektu skatot galīgajā lasījumā.

Bondars skaidroja, ka par to, ka joprojām attiecīgā iecere nav mainījusies, liecina arī likumprojektā paredzētais, ka norma par FKTK padomes locekļu samazināšanu līdz trīs varētu stāties spēkā 2019.gada 1.oktobrī vai brīdī, kad Saeima apstiprina amatā FKTK priekšsēdētāju un padomes locekļus.