foto: Ieva Lūka/LETA
Latvijas Universitātē notiks Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena
Pasākumus var apmeklēt ikviens interesents un tie ir bez maksas.
Sabiedrība
2019. gada 16. maijs, 17:54

Latvijas Universitātē notiks Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena

Karlīna Timofejeva

Jau rīt, 17. maijā, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā, Dabas mājā un Zinātņu mājā, norisināsies LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena. Ikviens tiek aicināts apmeklēt plānotos pasākumus, piedalīties studentu, topošo profesoru un profesoru diskusijās, kā arī iepazīties ar universitātē notiekošajiem, unikālajiem, zinātniskajiem pētījumiem. Vakara daļā paredzēta Arņa Rītupa vadīta diskusija “Nākotnes sabiedrības universitāte”, kā arī absolventu un studentu vakara pasākums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasākumus var apmeklēt ikviens interesents un tie ir bez maksas. Dienas laikā norisināsies vairākas aktivitātes, būs iespēja apskatīt Latvijas Universitātes institūtus un to laboratorijas. Fizikas institūts demonstrēs šķidrā metāla maisītāju, savukārt Atomfizikas un spektroskopijas institūts demonstrēs dzīvsudraba mērīšanu gaisā un cilvēka izelpā, kā arī piedāvās pārbaudīt dzimumzīmes. Tāpat arī LU Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūts stāstīs par saviem projektiem, piemēram, biobankas izveidi, kā arī interesenti varēs veikt elptestus helikobaktēriju noteikšanai, savukārt, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūts interesentiem ļaus apskatīt unikālo Zenītkameru, kura arī ir izstrādāta Latvijas Universitātē.

Dienas laikā no pulksten 14:00 līdz 18:00 apmeklētājiem būs atvērtas laboratorijas Dabas mājā - Bioloģijas un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātēs, kā arī Astronomijas un Materiālu mehānikas institūtu laboratorijas Zinātņu mājā. Sevi prezentēs arī LU Lībiešu institūts, LU Latvijas vēstures institūts, LU Vēstures un Filozofijas fakultāte, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, kā arī LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs,  LU Komunikācijas un inovāciju departaments.

Savukārt, LU Bibliotēka  iepazīstinās ar LU kultūrvēsturisko mantojumu izstādes ciklā "Pēc mirkļa 100 gadi", kā arī piedāvās gūt priekšstatu par LU Bibliotēkas modernāko tehnoloģiju – pašapkalpošanās datorsienu, kas ir pirmā šāda veida iekārta Baltijā, kā arī uzzināt par projektiem OpenAIRE-Advance un OpenAIRE, kas ir nozīmīgs pavērsiens pētniecības rezultātu saglabāšanai ilgtermiņā, pieejamībai un reproducējamībai nākamajās zinātnieku paaudzēs.

Kā arī tiem, kam interesē apmaiņas studiju iespējas LU Mobilitātes nodaļa no pulksten 14:00 līdz 17:00 organizē “Go Exchange Fair”, kas norisināsies LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā. Pasākumā būs iespēja uzzināt par apmaiņas studiju iespējām LU partneraugstskolās visā pasaulē.

Papildus informācija par LU Jauno tehnoloģiju un inovācijas dienu atrodama lu.lv un Facebook -  https://www.facebook.com/events/566666583855619/

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas