foto: Edijs Pālens/LETA
Šodien gaiss iesils līdz +19 grādiem; tuvākā nedēļa būs līdz šim siltākā šajā gadā
No 19. līdz 21. maijam gaiss var iesilt līdz pat +28 grādiem.
Sabiedrība
2019. gada 15. maijs, 07:35

Šodien gaiss iesils līdz +19 grādiem; tuvākā nedēļa būs līdz šim siltākā šajā gadā

Jauns.lv / LETA

Trešdienas pēcpusdienā termometra stabiņš Latvijā pakāpsies līdz +14..+19 grādiem, vien dažviet piekrastē nebūs siltāks par +11 grādiem, prognozē sinoptiķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē. Vietām piekrastē vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem.

Laiks būs sauss un pārsvarā saulains.

Rīgā ziemeļaustrumu vēju nomainīs ziemeļu vējš, brāzmās tas pūtīs līdz 11 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs no +12 grādiem Jūrmalā līdz +17 grādiem Rīgas dienvidos.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 769-773 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Šīs nedēļas otrajā pusē un nākamās nedēļas sākumā Latvijā gaidāms vasarīgi silts un pat karsts laiks, liecina jaunākās laika prognozes.

Augstākā gaisa temperatūra, visticamāk, būs 19.-21.maijā, kad valsts lielākajā daļā gaiss sakarsīs līdz +24..+28 grādiem.

Tuvākajās divās naktīs vietām valstī - galvenokārt ziemeļaustrumu novados - vēl gaidāma neliela salna zāles augstumā. Siltākajās naktīs nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra nav gaidāma zemāka par +9..+15 grādiem.

Šonedēļ nokrišņi vairs netiek prognozēti, lai gan nedēļas nogalē dažviet Kurzemē iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Nākamnedēļ visā Latvijā palielināsies īslaicīga lietus un pērkona negaisa varbūtība.

22. maijā gaisa temperatūra var krasi pazemināties.

Jau ziņots, ka dienas garums un saules staru krišanas leņķis šajās dienās ir tikpat liels kā jūlija izskaņā. Pavasarī, uzturoties saulē, jāievēro īpaša piesardzība, jo nenosauļota āda ir jutīgāka pret ultravioleto starojumu. Saules stari visspēcīgākie ir dienas vidū - laikā no plkst.12 līdz 15.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās