foto: LETA
Nākamnedēļ valdība lems par Baklānes-Ansbergas apstiprināšanu VVD ģenerāldirektores amatā
Valsts vides dienesta ģenerāldirektores amata kandidāte Elita Baklāne-Ansberga piedalās preses brīfingā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.
Politika
2019. gada 26. aprīlis, 11:11

Nākamnedēļ valdība lems par Baklānes-Ansbergas apstiprināšanu VVD ģenerāldirektores amatā

Jauns.lv / LETA

Otrdien, 30.martā, Ministru kabinets lems par Elitas Baklānes-Ansbergas apstiprināšanu Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektores amatā, liecina valdības sēdes darba kārtība.

Baklānes-Ansbergas kandidatūra tika izvēlēta atklātā amatu konkursā un viņu vakantajam amatam atbalstījis arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Pēc atlases komisijas paustā, viņa vislabāk atbilda VVD ģenerāldirektora amata aprakstā izvirzītajām prasībām, ieguva visaugstāko vērtējumu pretendentu vērtēšanas mutvārdu intervijā un vadības kompetenču novērtēšanā, kā arī par viņu ir sniegtas pozitīvas atsauksmes no iepriekšējiem sadarbības partneriem, kolēģiem un vadītājiem.

Baklānei-Ansbergai ir maģistra grāds ekonomikā un vadībzinātnē, viņa brīvi pārvalda angļu un krievu valodu, kā arī ir apguvusi vācu un spāņu valodas pamatzināšanas.

Līdz šim viņa sešus gadus strādājusi Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora amatā, Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļas vadītāja amatā, kā arī bijusi VSIA "Latvijas Valsts mērnieks" valdes priekšsēdētāja.

Kā vienu no prioritātēm Baklāne-Ansberga izvirzījusi kontroles procesu attīstību un uzlabošanu, īpaši uzsvaru liekot uz uzņēmumiem, kas nupat saņēmuši piesārņojošo darbību atļaujas. Šajos gadījumos īpaši jāseko līdzi, kā šie uzņēmumi darbu sāk un kādas novitātes ievieš, lai nepieļautu dažādas krīzes situācijas, kas skar visu sabiedrību, norādījusi topošā VVD vadītāja.

Stājoties amatā, Baklāne-Ansberga arī vēlētos uzlabot sadarbību ar nevalstiskajām un veselības nozares organizācijām, veicot dažādus pētījumus un nodrošinot skaidrojošo darbu.

Vēl viņa vēlētos uzlabot arī VVD komunikāciju ar sabiedrību un dienesta klientiem.