foto: Ieva Leiniša/LETA
Lidmašīnā no Stokholmas uz Rīgu nomirst cilvēks - viņu centās atdzīvināt divi citi pasažieri
Saskaņā ar aculiecinieka teikto, par cilvēka dzīvību cīnījušies divi citi pasažieri, kuri paziņojuši, ka ir mediķi. Diemžēl dzīvību glābt nav izdevies.
Sabiedrība
2019. gada 24. aprīlis, 05:50

Lidmašīnā no Stokholmas uz Rīgu nomirst cilvēks - viņu centās atdzīvināt divi citi pasažieri

Jauns.lv

Aculiecinieks Andris portālam Jauns.lv izstāstīja par skumju notikumu vakardienas avioreisā Stokholma-Rīga. Lidojuma laikā mira kāds no pasažieriem.

Notiekošā aculiecinieks izklāstīja, ka aptuveni lidojuma vidū kādam gados vecākam pasažierim kļuvis slikti. Klāt tam momentā piesteiguši divi citi pasažieri, kuri paziņojuši, ka ir mediķi. Tūlīt pēc tam cilvēks, kuram bija slikti, pārvietots uz stjuartu kabīni, jo tur bijis vairāk vietas. Apkalpe pārējiem pasažieriem tikmēr likusi saglabāt mieru. “Viens no viņiem [pasažieriem mediķiem] runāja latviski, otrs bija ārvalstnieks. Puiši nosvīduši cīnījās līdz pēdējam, mēģināja reanimēt, taču beigās pamanīju, ka latviešu puisis nokrata galvu un aizver cilvēkam acis... Es gribu, lai arī citi no portāla Jauns.lv uzzina, cik ļoti abi vīri cīnījās par cilvēka dzīvību," paskaidro reisā lidojušais Andris.

Ierosināts kriminālprocess

Rīgas starptautiskā lidosta aculiecinieka stāstu komentēt atteicās. Sīkāk par notikušo portālam Jauns.lv izstāstīja Valsts policijā (VP). Ziņojums par notikušo no lidostas saņemts 23.aprīlī pulksten 14:10. VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska informēja, ka mirušais bijusi pensijas vecuma persona, neprecizējot - vīrietis vai sieviete, jo to liedz personas datu aizsardzības regula. Tāpat nedrīkst atklāt arī aviokompāniju, kuras reisā liktenīgais notikums atgadījās (vien piebildīsim, ka tas nebija "airBaltic" reiss).

Notikuma vietā tobrīd ieradušies arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kas konstatējuši nāvi. Šobrīd nekas neliecinot, ka personas nāve būtu iestājusies noziedzīga nodarījuma dēļ, taču saistībā ar notikušo, kā paredz kārtība uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas (Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību). Tā ietvaros veiktajās ekspertīzēs tiks noskaidrots precīzs nāves iemesls, taču VP esot informācija, ka pasažierim ir bijušas veselības problēmas.