Aculiecinieka video: pilnmēness naktī Bolderājā atkal redzēts delfīns
2019. gada 20. aprīlis, 16:14

Aculiecinieka video: pilnmēness naktī Bolderājā atkal redzēts delfīns

Jauns.lv

Portāla Jauns.lv lasītājs Armands naktī uz sestdienu, 20.aprīli, pastaigājās gar jūru Bolderājā un tur ieraudzījis Latvijai tik netipisko delfīnu, rotaļājoties pilnmēness starā.

Videomateriālā delfīnu vislabāk varēs pamanīt, skatoties to divreiz - dzīvnieks vairākkārt izpeld no ūdeņiem tieši spožajā pilnmēness starā.

Arī LTV Ziņu dienests vēsta par piektdien saulrietā redzēto delfīnu Bolderājā:

Šī gan nav pirmā reize, kad iedzīvotāji ziņo par Baltijas jūras Latvijas ūdeņos redzētiem delfīniem.

Kā portālam Riga.lv komentējis vides aizsardzības eksperts Valdis Pilāts, delfīni Baltijas jūrā ir reta parādība, taču nekāda anomālija tā neesot. "Pie Latvijas jūras piekrastes novēroti afalīnas jeb lielie delfīni - to izmērs var sasniegt līdz pat trīs metrus garumā. Delfīnu parādīšanās mūsu krastos nav anomālija. Delfīniem, tāpat kā putniem, piemīt īpašība migrēt pa visu pasauli. Vēl janvārī delfīni pamanīti Liepājā. Varam pieņemt, ka pie Mangaļsalas mola pamanīts tas pats delfīns, tikai šoreiz ar savu otro pusīti, jo pamanīti divi dzīvnieki. To, vai tas ir tas pats delfīns, kas pamanīts Liepājā, vai arī pie Latvijas krastiem mitinās vairāki šie dzīvnieki, mēs noteikti neuzzināsim. Jūras dzīvnieki netiek numurēti vai čipēti. Ir zināms tikai tas, ka 11. februārī delfīns pamanīts arī Zvejniekciema apkaimē. Tas, cik ilgi delfīni pie mums uzkavēsies, nav zināms," skaidro eksperts.