foto: LETA
No Latvijas Reģionu apvienības uz Eiroparlamentu kandidēs Smiltēns, Brante, Viļums un Rasims
Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pārstāvji Ieva Brante un Edvards Smiltēns.
Politika
2019. gada 18. marts, 14:03

No Latvijas Reģionu apvienības uz Eiroparlamentu kandidēs Smiltēns, Brante, Viļums un Rasims

Jauns.lv / LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām izvirzījusi 16 kandidātus, kuru sarakstu Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegs otrdien, žurnālistiem sacīja LRA valdes priekšsēdētājs un kandidātu saraksta līderis Edvards Smiltēns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

EP vēlēšanās no LRA startēs 16 kandidāti - Smiltēns, Mārtiņš Barkovskis, Inga Bite, Juris Viļums, Dagnis Straubergs, Ģirts Kronbergs, Ieva Brante, Viesturs Reinfelds, Ulrika Auniņa-Naumova, Edijs Pipars, Guntis Rasims, Jānis Grasis, Aigars Evardsons, Edvards Ločmelis, Jāzeps Janiševs un Varis Krūmiņš. Kandidātu vidējais vecums ir 44 gadi.

Sākotnēji bija plānots, ka LRA savu kandidātu sarakstu CVK iesniegs jau šodien pēc preses konferences, taču Smiltēns skaidroja, ka Kronbergs vēl ir ceļā uz Rīgu, un bez viņa paraksta sarakstu nevar iesniegt.

Smiltēns kandidātu kopumu raksturoja kā ideoloģiski centrisku politiķu kopumu, kas cīnīsies par Eiropas Savienības izvirzīto vērtību pieejamību visu dalībvalstu un reģionu iedzīvotājiem. "Tie ir cilvēki, kas strādājuši ar struktūrfondiem, zina reģionu problēmas, kā arī ir pieņēmuši lēmumus gan Saeimā, gan pašvaldībā," sacīja politiķis.

Gaidāmo vēlēšanu kontekstu Smiltēns aprakstīja kā ļoti nozīmīgu, jo politiķiem, sastopoties ar jaunajiem mūsdienu izaicinājumiem, jātiecas uz dinamisku rīcību, lobējot Latvijas intereses. LRA Eiroparlamenta vēlēšanu moto ir "Spēcīga Eiropa Latvijai".

LRA saraksta kandidāti, iepazīstinot preses konferences klātesošos ar savu skatījumu par šī brīža galvenajām prioritātēm, vairākkārtīgi uzsvēra nepieciešamību paaugstināt izglītības darbinieku atalgojumu, pieņemt Latvijas reģionu attīstībai izdevīgus lēmumus, kā arī pārtraukt, viņuprāt, līdzšinējo netaisno attieksmi pret Latvijas lauksaimniekiem un pārvadājumu nozares uzņēmējiem.