foto: LETA
Sociālās mājas iemītnieki piekauj un aplaupa savu kaimiņu
Kāpņu telpa.
112
2019. gada 11. februāris, 12:52

Sociālās mājas iemītnieki piekauj un aplaupa savu kaimiņu

Jauns.lv

Piektdien, 8. februārī, Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirknī vērsās kāds sociālā mājā dzīvojošs vīrietis, kurš ziņoja, ka iepriekšējā dienā viņu piekāvuši un aplaupījuši trīs tās pašas mājas iedzīvotāji, informē Valsts policijā.

Cietušais pastāstīja, ka todien ļaundari viņu sastapuši mājas kāpņu telpā un piekāvuši. Pēc tam vīrieši ievilkuši cietušo viņa istabā un iznesuši no tās visu vērtīgo – mobilo telefonu, dažādas personīgās mantas un pat pārtikas produktus. Ņemot vērā, ka vīrietim bija nodarīti miesas bojājumi, viņš policijā vērsās tikai nākamajā dienā.

Saņemot informāciju par noziegumu, policisti nekavējoties uzsāka meklēt aizdomās turētās personas. Jāpiemin, ka konkrētajā sociālajā mājā ir ierīkotas videonovērošanas kameras, kas palīdzēja lietas izmeklēšanā.

Vienu no laupītājiem – 1987. gadā dzimušu vīrieti – Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti aizturēja tas pašas dienas vakarā. Svētdien, 10. februārī, tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Arī pārējiem diviem aizdomās turētajiem vīriešiem ilgi neizdevās slēpties no policistiem. Šorīt, 11. februārī, Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policistiem aizturēja arī abus pārējos aizdomās turētos vīriešus, kuri dzimuši 1983. un 1966. gadā. Policija ir ierosinājusi tiesai piemērot drošības līdzekli apcietinājumu arī šīm personām.

Visi aizturētie vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem un ar miesas bojājumu nodarīšanu saistītiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.