foto: Edijs Pālens/LETA
Vai likumsargi saudzē skandalozā uzņēmēja Māra Martinsona īpašumus?
Uzņēmējs Māris Martinsons joprojām atrodas apcietinājumā, bet viņam piederošās uzņēmumu kapitāldaļas nezināmu iemeslu dēļ netiek apgrūtinātas.
Sabiedrība
2019. gada 7. februāris, 05:13

Vai likumsargi saudzē skandalozā uzņēmēja Māra Martinsona īpašumus?

Jauns.lv

Jau ilgāku laiku tiesībsargājošo iestāžu uzmanības lokā nonācis politiskajai elitei pietuvinātais miljonārs Māris Martinsons, kurš šobrīd saistībā ar “Rīgas Satiksmes” kukuļošanas skandālu ar tiesas spriedumu ir apcietināts, arī atrodoties aiz restēm spēj savai ģimenei nodrošināt turību.

Lai arī Martinsona uzvārds plaši izskanējis ar iespējamiem likumpārkāpumiem, tiesībsargājošās iestādes nesteidz apgrūtināt Martinsonam vēl oficiāli Latvijā piederošās uzņēmumu kapitāla daļas. Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, Martinsonam pašlaik pieder puse no SIA “Veides pļavas”, kā arī 48% SIA “Moduls Drošības Tehnoloģijas” un 30% SIA “Profs nekustamie īpašumi”.

Nevienam no Martinsonam piederošajiem uzņēmumiem Uzņēmumu reģistrā nav reģistrēti apgrūtinājumi, piemēram, kaut vai liegums atsavināt uzņēmuma kapitāla daļas. Ar šādu liegumu reģistrēšanu ir saskāries ne viens vien “parastais” uzņēmums vai fiziska persona, ja, piemēram, tai ir izveidojies nodokļa parāds. Taču Martinsona gadījums ir citāds.

Saskaņā ar Martinsonam piederošo uzņēmumu finanšu datiem, iespējams, ka to kapitāla daļas nav īpaši vērtīgas, taču no tiesībsargājošajām iestādēm šāda rīcība tomēr raisa izbrīnu.

Var jau būt, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir citi jau nostiprināti nodrošinājuma līdzekļi, par kuriem publiski nav pieejamas ziņas, tomēr, raugoties no vēsturiskajiem ierakstiem Uzņēmumu reģistrā, jaušams, ka miljonārs Martinsons, iepriekš būdams oficiāli turīgs vīrs, sabiezējot negaisa mākoņiem virs plašās saimniecības, savus lielākos aktīvus spējis “pārrakstīt” bērniem un uzticības personām, tādējādi paglābjot ģimeni no iespējamajām problēmām nākotnē un ļaujot tai brīvē izbaudīt ierasto luksusa dzīvi.