foto: LETA
KPV LV iesniegti ierosinājumi izslēgt arī Kaimiņu
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.
Politika
2019. gada 4. februāris, 12:47

KPV LV iesniegti ierosinājumi izslēgt arī Kaimiņu

Jauns.lv / LETA

Partijas "KPV LV" valde ir saņēmusi arī vairākus iesniegumus, kas datēti ar šodienu un vakardienu, kuros rosināts lemts arī par Kaimiņa izslēgšanu no "KPV LV".

Kā ziņots, "KPV LV" valde šodien nolēma izslēgt no partijas politiķi, Saeimas deputātu Aldi Gobzemu.

"KPV LV" dibinātājs Artuss Kaimiņš bija rosinājis politiskā spēka valdi lemt par Gobzema izslēgšanu, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija. Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) norādīja, ka dokumentus šajā jautājumā iesnieguši arī citi biedri, ne tikai Kaimiņš.

Saskaņā ar "KPV LV" mājaslapā publicētajiem partijas statūtiem lēmums par izslēgšanu stājas spēkā vienu mēnesi pēc tā pieņemšanas. Šajā laikā biedrs partijas valdē var pārsūdzēt pieņemto lēmumu.

Kaimiņš šodien pēc valdes sēdes žurnālistiem sacīja, ka valde bija saņēmusi iesniegumus no partijas biedriem, rosinot Gobzema izslēgšanu. Partijas valdē ar šādu ierosinājumu bija vērsies arī pats Kaimiņš.

Ar balsu vairākumu Gobzems no "KPV LV" ticis izslēgts. Tomēr Kaimiņš neatklāja, kurš atbalstīja Gobzema izslēgšanu, jo balsojums bija slēgts. Neoficiāli izskanējis, ka par Gobzema izslēgšanu no partijas esot balsojis Kaimiņš, Nemiro un Miks Vizbulis, savukārt pret esot bijis Atis Zakatistovs un Linda Liepiņa.

Kaimiņš skaidroja, ka pārmetumi Gobzemam saistīti ar "sistemātisku partijas tēla graušana", tāpat ir bijis "daudz patoloģisku melu", kas izskanējuši no Gobzema arī no Saeimas tribīnes.

Gobzemam ir iespēja dibināt pašam savu partiju, ko viņš jau sen gribot darīt, norādīja Kaimiņš. Viņš atturējās prognozēt, vai vēl kāds no "KPV LV" varētu sekot Gobzemam, bet šādu iespēju neizslēdza.

Kaimiņš uzskata, ka Gobzems būtu jāizslēdz arī no "KPV LV" Saeimas frakcijas. Tomēr viņš pagaidām neatbildēja, vai rosinās šādu jautājumu vēlreiz izskatīt. Šāds jautājums, iespējams, var parādīties frakcijas darba kārtībā, bet var arī neparādīties, teica "KPV LV" politiķis.