foto: Ieva Leiniša/LETA
Latvijas ārpolitikā dzelžaini paliks Rietumu ģeopolitiskais kurss, paziņo Kariņš
Rietumu ģeopolitiskā orientācija paliks "dzelžains" mūsu valsts ārpolitikas kurss, paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Politika
2019. gada 24. janvāris, 13:12

Latvijas ārpolitikā dzelžaini paliks Rietumu ģeopolitiskais kurss, paziņo Kariņš

Jauns.lv / LETA

Rietumu ģeopolitiskā orientācija paliks "dzelžains" mūsu valsts ārpolitikas kurss, šodien ikgadējās ārlietu debatēs Saeimā sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers akcentēja, ka ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) nosauktās galvenās prioritātes ārpolitikā atbalsta visa valdība. Kariņš uzsvēra, ka Latvijas rietumu kurss ir balstīts kopīgās vērtībās ar sabiedrotajiem - demokrātijā, tiesiskumā un cilvēktiesībās.

Politiķis vērsa uzmanību trīs lieliem izaicinājumiem, kuros pašlaik ir neskaidrības - "Moneyval" progresa ziņojuma rekomendāciju ieviešana, Krievijas ārpolitika un procesi Eiropas Savienībā (ES), tai skaitā "Brexit".

Deputāti ārkārtas sēdē debatē par Kariņa valdību

gallery icon
59

Valdības vadītājs norādīja, ka "Moneyval" ziņojuma saturs "ir patiesi potenciāls drauds visai mūsu ekonomikai un mūsu sabiedrībai". Kariņš akcentēja, ka Latvija nedrīkst nokļūt tā saucamajā valstu "pelēkajā sarakstā" saistībā ar noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas riskiem. Politiķis akcentēja, ka "valdība ir apņēmības pilna darīt visu iespējamo, lai novērstu šos draudus".

Kā ziņots, Rinkēvičs šodien ārlietu debatēs norādīja, ka Latvija turpinās iestāties par vienotu un drošu ES, stiprināt transatlantiskās attiecības, kā arī valsts iekšējo un ārējo drošību.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvija turpinās atbalstīt valsts uzņēmējus, lai sekmētu jaunu tirgu apguvi un ārvalstu investīciju piesaisti. Tāpat Latvija stiprinās saikni ar tautiešiem ārvalstīs, piebilda politiķis.

Ārlietu ministra ikgadējais ziņojums, ar ko šodien tika iepazīstināti deputāti, sastāv no ievada, nobeiguma un piecām nodaļām, tajā skaitā "Mūsdienu pasaules izaicinājumi", "Latvija Eiropā", "Transatlantiskās attiecības un drošība", "Latvijas ekonomiskās konkurētspējas stiprināšana" un "Sadarbība ar tautiešiem ārvalstīs un konsulārais darbs".