foto: LETA
Policijas šefs Ķuzis atklāj, kādi ir jaunumi Kokneses kokaīna lietā
Kokneses novadā izņēma vairāk nekā divas tonnas kokaīna kravu ar 42 kartona kastēm, kurās atradās 2195 briketes ar dažādiem logo.
112
2019. gada 22. janvāris, 22:02

Policijas šefs Ķuzis atklāj, kādi ir jaunumi Kokneses kokaīna lietā

Jauns.lv / LETA

Kokneses kokaīna lietā aizturēts un apcietināts vēl viens cilvēks, intervijā LTV pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Saimniecība Koknesē, kur policija atrada 2 tonnas kokaīna

gallery icon
11

Arī šis cilvēks dzīvojis un strādājis Latvijā. Aizturētais esot bijis "saistīts ar kravas virzību", taču sīkāku informāciju Ķuzis nesniedza. Kokaīna kravas mērķis nav bijusi Latvija, bet reālo galamērķi Ķuzis nenosauca, uzsverot, ka to vēl skaidro izmeklēšanā.

Jau vēstīts, ka 8.janvārī Valsts policija sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un Valsts policijas pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kokaīna kravu - 42 kartona kastes, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Kā noskaidroja portāls Jauns.lv, līdz šim faktiskie aizturētie bija: Andris Elsts (fermas īpašnieks), Edgars Elsts (viņa brāļa dēls), Imants Bunga (fermas kurinātājs), Agris Vaivods (pārvadājumu uzņēmuma "JS Products" dispečers). Lietā, visticamāk, figurē arī Jānis Skrābāns - uzņēmējs, kurš, iespējams, bijis visa darījuma galvenā atslēgas figūra. Skrābānam pieder Koknesē un Aizkrauklē strādājoši transporta un būvniecības uzņēmumi. Viņš no valsts ir pazudis, svētdien vēstīja "Nekā personīga". Ints Ķuzis LTV raidījumā nekomentēja Skrābāna saistību ar šo lietu.

Trīs personām uzreiz tika piemērots apcietinājums, bet pārējiem, kuriem bija mazāka līdzdalība šajā noziegumā, tika noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viena no piecām personām agrāk tiesāta par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.