foto: LETA
Mūrniece: mēs skaidri zinām, ka Latviju mēs sargāsim vienmēr
Ināra Mūrniece.
Sabiedrība
2019. gada 20. janvāris, 12:43

Mūrniece: mēs skaidri zinām, ka Latviju mēs sargāsim vienmēr

Jauns.lv / LETA

Arī šodien, atceroties barikāžu laiku, mēs skaidri zinām, ka Latviju mēs sargāsim vienmēr, šodien, iededzot barikāžu piemiņas ugunskuru Doma laukumā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Viņa norādīja, ka barikāžu laiks bija īpašs laiks, tas bija viens no likteņlaikiem valsts pastāvēšanās vēsturē un tauta zināja, kas ir jādara. To, kas barikāžu laikā dzima cilvēku apziņā, neviens nekad nav spējis izdzēst un tas paliks uz visiem laikiem, piebilda politiķe.

Mūrniece arī izcēla, ka ikvienu barikāžu dalībnieku vadīja augsta motivācija. "Tā bija personīgā izvēle, ģimenes izvēle un visas tautas kopīga izvēle - sargāt Latviju. Arī šodien, atceroties to laiku, mēs skaidri zinām, ka Latviju mēs sargāsim vienmēr," sacīja Saeimas priekšsēdētaja.

Mūrniece arī uzsvēra, ka šādi atceres brīži, kad tiek pieminēti un godināti barikāžu laika upuri, kavējoties atmiņās, vērtējot un analizējot, ir ļoti svarīgi. "Tomēr nemainīgi skaidrs ir viens – barikāžu stāsts ir stāsts par mums pašiem," norādīja Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja vēlreiz pateicās barikāžu laika dalībniekiem, visiem, kas aizstāvēja Latviju.

"Cilvēki cēlās, lai nosargātu savu brīvību, zemi un valsti. Latvijas likteni janvārī izšķīra tauta. Tā skaidri zināja, kas tai jādara, tā saprata savu spēku, un šis spēks Latvijā ir dzīvs un vienmēr būs dzīvs," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.