foto: LETA
Nodegušā Kalnciema ielas nama vietā debesskrāpi būvēt nedrīkstēs
Ugunsgrēkā cietušās ēkas Kalnciema ielā 2b demontāža.
Sabiedrība
2019. gada 20. janvāris, 07:22

Nodegušā Kalnciema ielas nama vietā debesskrāpi būvēt nedrīkstēs

Jauns.lv / LETA

Rīgā, Kalnciema ielā 2B, izdegušā jūgendstila nama vietā arī pēc jaunā teritorijas plānojuma apstiprināšanas augstākas ēkas par sešiem stāviem būvēt nedrīkstēs.

Demontē ugunsgrēkā cietušo ēku Kalnciemā ielā 2b

gallery icon

To apgalvo domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Ilze Purmale. TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka jaunais Rīgas teritorijas plānojums šajā vietā atļaus būvēt 12 stāvu augstceltnes un pat debesskrāpi. Purmale skaidro, ka konkrētie lielākie parametri uz kvartālu, kur atrodas Kalnciemas ielas nams, neattiekšoties: “Tie 12 stāvi plānojumā ir iekļauti tādēļ, lai nodrošinātu līdzšinējam plānam pēctecību. Proti, jaunajā plānojumā konceptuāli nav paredzēta deviņu stāvu apbūve, kas tagad ir atļauta atsevišķās šī kvartāla vietās. Jaunajā plānā būs atrunāta trīs, sešu un 12 stāvu apbūve.”

“Lai gan ēka nav valsts nozīmes kultūras piemineklis, tā ir atzīta par kultūrvēsturisku. Un jaunajā plānojumā ir atrunāti nosacījumi, ka, ja ēka ar šādu statusu jelkādā veidā tiek zaudēta, īpašniekiem ir pienākums to atjaunot tādā pašā apjomā,” norāda Purmale. Pašreizējais plānojums vietā, kur atrodas nams Kalnciema ielā 2B, paredz sešu stāvu apbūvi, blakus esošajā kvartālā, kur ēku patlaban nav – deviņu stāvu. Tas saistīts ar Daugavas kreisā krasta attīstības koncepciju, kas paredz augstbūvju puduri veidot Ķīpsalas dienvidu daļā.
Būvnieki pabeiguši to nodegušās ēkas daļas demontāžu, kas atrodas uz Kalnciema ielas pusi. Pēc tehniskā stāvokļa apsekošanas būvinženieri konstatējuši, ka tai daļai, kas atrodas uz Raņķa dambja pusi, atsevišķās vietās vēl nepieciešams demontēt iekšējās konstrukcijas līdz pat nesošajai sienai.
Demontāžas darbi tiek veikti saskaņā ar izstrādāto projektu, izmaksas sedz ēkas jaunais īpašnieks, Igaunijas uzņēmums "Novira Capital".

Strādnieki ar smago tehniku nojauc izdegušo namu Kalnciema ielā

No Rīgas pilsētvides ainavas pamazām, kontrolētas nojaukšanas darbu ietvaros, pazūd pagājušā gada izskaņā degušais jūgendstila nams Kalnciema ielā 2B.

gallery icon