foto: ekrānuzņēmums no video
Aculiecinieka video: Rīgas centrā virkne autovadītāju klaji ignorē "ķieģeli" jeb aizlieguma zīmi
Kā zināms, šis krustojums dēļ pašlaik Kalnciema ielā 2B notiekošajiem ugunsgrēka seku likvidācijas darbiem ir bloķēts uz noteiktu laiku.
Sabiedrība
2019. gada 17. janvāris, 15:48

Aculiecinieka video: Rīgas centrā virkne autovadītāju klaji ignorē "ķieģeli" jeb aizlieguma zīmi

Jauns.lv

Kāds aculiecinieks iesūtījis video, kurā novērojams, kā Rīgas centrā tieši pretī daudzfunkcionālaham kompleksam “Z-Towers” īslaicīgi slēgtajā krustojumā nevērības dēļ satiksmi konstanti pārkāpj virkne automašīnu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video uzņemts 17. janvārī un tajā redzams Kalnciema ielas un Raņķa dambja krustojums, kuram blakus ir nesen nodegusī ēka Kalnciema ielā 2B.

Kā zināms, šis krustojums pašlaik notiekošo ugunsgrēka seku likvidācijas darbu dēļ ir bloķēts uz noteiktu laiku.

Par šo pagaidu aizliegumu informē izvietotā ceļa zīme “Iebraukt aizliegts”, taču, kā redzams video, zīmei garām plūst regulāra satiksme, to ignorējot.

Satiksmes dienests brīdina autovadītājus

Jauns.lv vērsās Rīgas domes satiksmes departamentā (RDSD) ar lūgumu skaidrot situāciju un apstiprināt, vai tiešām video redzama situācija, kurā autovadītāji konstanti pārkāpj pagaidu ierobežojumu.

“Šobrīd pa Raņķa dambja posmu gar nodegušo Kalnciema ielas 2B ēku drīkst kursēt tikai sabiedriskais transports, jo uz to neattiecas ceļa zīmes Nr.301 “Iebraukt aizliegts”. Privātajam transportam Raņķa dambja posms ir slēgts līdz brīdim, kad mums tiks dota atļauja atvērt divas braukšanas joslas virzienā no Bolderājas,” informēja RDSD Sabiedrisko attiecību speciāliste Una Ahuna-Ozola.

Departamentā gan piebilda, ka ceļu satiksmes noteikumu kontrole ir policijas pārziņā.

"Informācija ir nodota ceļu policijai un iespēju robežās pievērsīsim šai situācijai uzmanību," portālam Jauns.lv pauda Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Simona Grāvīte.

Tikmēr RDSD sociālajos tīklos ir izplatījis brīdinājumu saistībā ar satiksmi konkrētajā vietā:

Par zīmes neievērošanu paredzēts sods līdz 50 eiro

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ceļa zīmes Nr.301. “Iebraukt aizliegts” pārkāpšanu uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam septiņu eiro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — piecdesmit piecu eiro apmērā.

Kā ziņots, pagājušā gada 25. novembrī, ēkā Kalnciema ielā 2b izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Demontē ugunsgrēkā cietušo ēku Kalnciemā ielā 2b

gallery icon
20

Lai novērstu ugunsgrēkā radīto seku bīstamību un apdraudējumu pilsētvidei, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā 19. decembra sēdē pieņēma lēmumu par ēkas fasādes daļēju demontāžu līdz līmenim, kad būvinženieri sniegs atzinumu, ka tā ir pilnībā droša.

Demontāžas darbi tiek veikti saskaņā ar izstrādāto projektu, savukārt darbu izmaksas sedz ēkas jaunais īpašnieks “Novira Capital”.