1dienas
19stundas
29minūtes
14sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Sabiedriskais autobuss" izplata aicinājumu visiem pasažieriem, kuri cieta negadījumā uz Liepājas šosejas
foto: VUGD
Sabiedrība

"Sabiedriskais autobuss" izplata aicinājumu visiem pasažieriem, kuri cieta negadījumā uz Liepājas šosejas

LETA

SIA "Sabiedriskais autobuss" sola sniegt atbalstu trešdien, 2.janvārī, uz šosejas Rīga-Liepāja ceļu satiksmes negadījumā cietušajiem autobusa pasažieriem, informēja uzņēmuma pārstāve Maija Lazdiņa.

"Sabiedriskais autobuss" izplata aicinājumu visiem...

"Sabiedriskais autobuss" aicina visus cietušos pasažierus, kuri brauca attiecīgajā reisā, vērsties apdrošināšanas kompānijā "BTA Baltic Insurance Company", kurā ir apdrošināta uzņēmuma obligātā civiltiesiskā atbildība, un iesniegt nepieciešamos dokumentus materiālo zaudējumu atlīdzināšanai, kas saistīti ar ārstēšanās izdevumiem un pārejošu darbnespēju. Uzņēmums cietušajām personām piedāvās arī juridisku atbalstu komunikācijā ar apdrošinātāju.

Lazdiņa norādīja, ka neatkarīgi no Valsts policijas uzņēmums veicis iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un iemeslus.

"Pēc vadītāja sacītā, izriet, ka galvenais avārijas iemesls bija slidenais ceļa segums un spēcīgais sānu vējš, kas klajumā bija vēl spēcīgāks un autobusu burtiski nostūma no ceļa. Autobusa vadītājs iespēju robežās darīja visu, lai izvairītos no vēl lielākas nelaimes. Vadītājs izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī palīdzēja pārējiem pasažieriem izkļūt no autobusa un nogādāt siltās telpās, kamēr tikai gaidīts rezerves autobuss," skaidroja Lazdiņa.

Uzņēmums ir pateicīgs autobusa vadītājam par profesionālo rīcību un sniegto atbalstu pasažieriem. Uzņēmuma pārstāve norādīja, ka, pateicoties autobusa vadītāja profesionalitātei un ilggadējai darba pieredzei, kā arī zināšanām kā rīkoties ārkārtas situācijās, izdevās izvairīties no smagākām sekām.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2.janvārī pēc plkst.14 uz šosejas Rīga-Liepāja, posmā pie "Pienavas" ceļu satiksmes negadījumā iekļuva "Sabiedriskais autobuss" starppilsētas maršruta autobuss, kas bija ceļā no Saldus uz Rīgu. Autobusā atradās 12 pasažieri un autovadītājs. Negadījuma vietā strādā piecas mediķu brigādes, kas sniedz palīdzību pieciem cilvēkiem.

"Sabiedriskais autobuss" nodrošina vietējas nozīmes reģionālos un reģionālos starppilsētu pasažieru pārvadājumus. Bez regulārajiem pasažieru pārvadājumiem, uzņēmums nodrošina arī skolēnu regulāros pārvadājumus un piedāvā transporta nomu tūrisma vai kolektīviem braucieniem.

Uzņēmums reģistrēts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 445 797 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija. "Sabiedriskais autobuss" apgrozījums 2017.gadā bija 2,25 miljoni eiro un peļņa 36 574 eiro. Kompānija pieder SIA "B-Bus".