foto: LETA
Šodien ārkārtas sēdē lems par Burova apstiprināšanu Rīgas vicemēra amatā
Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.
Politika
2018. gada 18. decembris, 10:53

Šodien ārkārtas sēdē lems par Burova apstiprināšanu Rīgas vicemēra amatā

Jauns.lv / LETA

Šodien plkst.12 sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par deputāta Oļega Burova (Gods kalpot Rīgai) iecelšanu Rīgas vicemēra amatā, liecina domes darba kārtība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par Burova virzīšanu vicemēra amatam GKR valde vienojās vakar, īsi pēc tam, kad no amata atkāpties izlēma līdzšinējais vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Kā ziņots, Amerika vārds pagājušajā nedēļā ticis minēts saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsākto kriminālprocesu par "Rīgas satiksmes" iepirkumiem. Mediji ziņoja, ka Amerika dzīvesvietā notikusi kratīšana, taču viņš nekādus komentārus par to nav sniedzis, uzverot, ka viņa sirdsapziņa ir tīra.

17.decembrī Ameriks paziņoja, ka nolēmis atkāpties no Rīgas vicemēra amata, jo apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, viņa, Rīgas domes un GKR reputācija ir apdraudēta. Politiķis akcentēja, ka katra politiķa dzīvē varot pienākt brīdis, kad reputācijas jautājums kļūst par pašu galveno.

"Varu vēlreiz apstiprināt, ka nekādā veidā neesmu bijis saistīts ar "Rīgas satiksmes" iepirkumiem un tās nelikumīgajām darbībām, ko izmeklē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Man nav un nekad nav bijis nekāds statuss pašlaik esošajā kriminālprocesā," norādīja politiķis.

Galvaspilsētas priekšsēdētāja vietnieka amatu viņš ieņēma kopš 2010.gada.