foto: LETA
Žurnālistes nokaitināts, Ameriks uzsprāgst un izsakās gan par Māri Martinsonu, gan savu iesauku "Misters 20%"
2018. gada 17. decembris, 21:40

Žurnālistes nokaitināts, Ameriks uzsprāgst un izsakās gan par Māri Martinsonu, gan savu iesauku "Misters 20%"

Jauns.lv

Lai arī pirmdienas preses brīfingā, kurā paziņoja par atkāpšanos no Rīgas domes vicemēra amata, Andris Ameriks uzreiz pateica, ka uz žurnālistu jautājumiem neatbildēs, LTV žurnālistei Olgai Dragiļevai izdevās bijušo vicemēru nokaitināt tiktāl, ka viņš sniedza pāris būtiskas atbildes. Sociālajos tīklos šis īsais video guvis lielu atsaucību.

Publiskajā paziņojumā Ameriks pauda, ka atkāpjas no augstā amata reputācijas dēļ, bet turpinās strādāt kā Rīgas domes deputāts. Pēdējo notikumu sakarā (KNAB aizturējis gan "Rīgas satiksmes" šefu Leonu Bemhenu, gan bēdīgi slaveno uzņēmēju Māri Martinsonu) Ameriks tomēr komentēja savu pazīšanos ar Māri Martinsonu. Pagājušās nedēļas izskaņā LTV raidījums "defacto" vēstīja par Amerika vakariņām ar Martinsonu Minskā, Baltkrievijā.

Viņš skaidro, ka Minskā bijis saistībā ar Baltkrievijas naftas termināļiem. Tur bijuši cilvēki, kas Ameriku uzaicinājuši vakariņās, kur piedalījies arī Māris Martinsons. "Kāpēc es nevaru ēst vakariņas ar Māri Martinsonu? Tas ir noziegums?" retoriski vaicā Ameriks, kameras priekšā apgalvojot, ka starp abiem nav nekādu biznesa attiecību. Ameriks kategoriski norobežojas no šī brīža izmeklēšanas par Martinsona ietekmi koruptīvos darījumos, taču cer, ka "viņš arī pierādīs savu nevainīgumu". 

Savukārt žurnālistes jautājums par to, kāpēc KNAB kratīšanas vienlaikus notikušas gan pie Martinsona, gan viņa paša, satracina Ameriku: "Jūs laikam esat visi izstāstījuši, ka es esmu Misters divdesmit un visu laiku ņemu kukuļus! Un tāpēc varbūt ir iespēja šobrīd pārbaudīt, kur tad tie kukuļi ir!" Tālāko sarunu ar žurnālisti pārtrauca Amerika runasvīrs Mareks Gailītis. 

"Gods kalpot Rīgai'' biedru vidū Ameriks uzticību nav zaudējis

 Partijas "Gods kalpot Rīgai" biedru vidū partijas priekšsēdētājs Andris Ameriks uzticību nav zaudējis, paziņoja aptaujātie partijas valdes locekļi.

Partijas valdes loceklis un Rīgas domes deputāts Vjačeslavs Stepaņenko sacīja, ka Ameriks partijas biedru vidū joprojām bauda uzticību un rosināt partijas priekšsēdētāja nomaiņu nav plānots. "Viņš savu lēmumu atkāpties no vicemēra amata pamatoja ļoti kodolīgi un precīzi. No partijas biedriem nekādas šaubas par viņu nav izskanējušas," sacīja deputāts.

Līdzīgu viedokli pauda arī GKR valdes loceklis un Rīgas domnieks Dainis Turlais, norādot, ka šodien notikušajā frakcijas sēdē nekas neesot liecinājis par to, ka Ameriks būtu zaudējis biedru labvēlību. "Jautājums par viņa atcelšanu no priekšsēdētāja amata dienaskārtībā nav parādījies un par to mēs runājuši neesam," pauda amatpersona.

Arī GKR valdes loceklis un deputāts Oļegs Burovs sacīja, ka "nezinot nevienu partijas biedru, kuram būtu šaubas par Ameriku kā partijas vadītāju". "Es nedomāju, ka pazīšanās ar kādu cilvēku ir pamats tik nopietnām apsūdzībām. Mēs ticam, ka viņš šajos darījumos nav iesaistīts. Viņa lēmums atkāpties ir ļoti cienījams, jo daudzi parasti runā par politisko atbildību, taču parasti ar abām rokām un kājām turpina turēties pie krēsla," sprieda Burovs, kategoriski noraidot jebkādas šaubas par Ameriku kā GKR priekšsēdētāju. Šī gada novembrī Ameriks par partijas GKR priekšsēdētāju tika pārvēlēts vienbalsīgi.

Andris Ameriks paziņo par atkāpšanos no amata

gallery icon