foto: LETA
Partijai KPV LV Kariņa piedāvājums šķiet tīkams
Kaimiņš: KPV LV frakcija konceptuāli atbalstījusi Kariņa partijai piedāvāto atbildības jomu sadalījumu.
Politika
2018. gada 17. decembris, 17:25

Partijai KPV LV Kariņa piedāvājums šķiet tīkams

Jauns.lv / LETA

Partijas "KPV LV" frakcija lēmusi, ka konceptuāli atbalsta partiju apvienības "Jaunā Vienotība" Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) partijai piedāvāto atbildības jomu sadalījumu, pastāstīja "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš.

Viņš norādīja, ka tas "varbūt ir pieticīgs piedāvājums" "KPV LV", tomēr politiskais spēks negrib likt šķēršļus tālākajam procesam, piemēram, Kariņa virzībai uz nominācijas saņemšanu no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa.

Vaicāts, vai tas ir galīgais "KPV LV" lēmums, politiķis norādīja, ka reizē ir jāsaprot, kāds ir valdības darba plāns. Kaimiņš norādīja, ka pagaidām nav zināms, kādas personālijas ministru amatiem būs no citām partijām, tāpat pagaidām arī "KPV LV" savus pretendentus uz piedāvātajiem amatiem neplāno nosaukt.

Kā ziņots, Kariņš rosina valdību veidot bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kā arī izveidot īpašu uzdevuma ministra amatu demogrāfijas jautājumos, bet tieslietu un aizsardzības ministriem piešķirt premjera biedru funkcijas.

Kariņš žurnālistiem sacīja, ka līdz trešdienai, 19.decembrim, grib gūt pilnīgu skaidrību par to, vai partijas - Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV", "Attīstībai/Par" (AP) un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - piekrīt viņa piedāvātajam jomu sadalījumam, kā arī par konkrētiem ministru amatu kandidātiem.

Premjera amata kandidāts uzsvēra, ka, viņaprāt, valdībā būtu jāstrādā sešām partijām, proti, arī ZZS. Ja par to nav iespējams vienoties, Kariņš par labāku uzskata modeli, kur valdībā strādā jaunievēlētie politiskie spēki - JKP, AP un arī "KPV LV".

Ja Kariņš saņems no partijām atbalstu, tad viņš vērsīsies pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ar lūgumu nominēt viņu premjera amatam.