foto: LETA
Premjers komentē KNAB nesenās darbības
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.
Politika
2018. gada 12. decembris, 08:49

Premjers komentē KNAB nesenās darbības

LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklēšanas darbības, aizturot uzņēmēju Māri Martinsonu un viesojoties Rīgas domē un "Rīgas satiksmē" (RS), ir rādītājs izmeklētāju spējām, šorīt telekanālā LNT izteicās premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Politiķis atzina, ka par izmeklēšanu ir runājis ar KNAB vadītāju Jēkabu Straumi, tomēr sabiedrībai zināmas dienas nākšoties samierināties ar informācijas vakuumu, lai netiktu traucēts izmeklēšanai, savukārt pēc tam informācija sabiedrībai tikšot sniegta.

Kā ziņots, KNAB vakar aizturēja uzņēmēju Martinsonu. Martinsona advokāts Didzis Vilemsons pagaidām komentārus par notikušo nav sniedzis.

Vēlāk atklājās, ka KNAB darbinieki paviesojušies arī RS un Rīgas domē. KNAB darbinieki otrdienas pēcpusdienā bijuši "Rīgas satiskmē" Vestienas ielā un sarunājušies ar uzņēmuma vadītāju Leonu Bemhenu, tomēr neviena persona uzņēmuma telpās Vestienas ielā netika aizturēta. Vēlāk RS preses pārstāves Baiba Bartaševiča apliecināja, ka pēcpusdienā KNAB darbinieki ir atstājuši Vestienas ielas telpas un kopā ar vienu no uzņēmuma juristiem devušies uz 5.tramvaju depo Brīvības ielā.

Savukārt LTV vēstīja, ka notikusi kratīšana arī Rīgas domes telpās. To apstiprinājis Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai"), kurš šobrīd pilda arī mēra pienākumus. Komentējot KNAB operatīvo darbinieku rīcību, Ameriks atzina, ka viņam otrdien bijusi tikšanās ar KNAB pārstāvjiem. "Man nekādas apsūdzības nav izvirzītas," paziņoja Ameriks, norādot, ka nevar komentēt to, ar kādu procesu saistīta kratīšana, lai gan neizslēdza iespēju, ka tas saistīts ar "Rīgas satiksmi".

Patlaban nav zināms, vai KNAB darbinieku ierašanās RS varētu būt saistīta ar uzņēmēja Martinsona aizturēšanu.

KNAB komentārus par "Rīgas satiksmi" un Martinsonu aģentūrai LETA nesniedza, vien apstiprinot, ka kādā krimināllietā birojs veic procesuālās darbības, taču nekomentēja, vai šajā kriminālprocesā aizturēts Martinsons.