foto: LETA
Turpmāk arī robežsargi drīkstēs uzstādīt ceļa zīmes
2018. gada 11. decembris, 23:05

Turpmāk arī robežsargi drīkstēs uzstādīt ceļa zīmes

Jauns.lv / LETA

Valdība šodien atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz Valsts robežsardzes tiesības uzstādīt satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus, piemēram, maksimālā ātruma ierobežojuma zīmes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grozījumi Ceļu satiksmes likumā paredz, ka satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietošanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem var veikt arī robežsargi, ja uz ceļa tie pilda robežsardzes uzdevumus.

Par satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietošanu, uzstādīšanas vietu un laiku, kā arī to noņemšanu robežsardzei būs jāinformē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Tāpat grozījumi paredz, ka robežsardze būs atbildīga par satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu atrašanos lietošanas kārtībā, kamēr tie ir uzstādīti, un savlaicīgu to noņemšanu.

Iekšlietu ministrija norāda, ka imigrācijas kontroles pasākumi bieži tiek veikti uz ceļiem. Ikdienā, veicot imigrācijas kontroles pasākumus ir konstatēts, ka, lai ievērotu ceļu satiksmes drošību un nodrošinātu robežsargu drošību, ir nepieciešams papildus izvietot un uzstādīt tehniskos līdzekļus, piemēram, maksimālā ātruma ierobežojuma zīmes un ceļa apzīmējumus.

Līdz šim robežsardze, veicot plānotus imigrācijas kontroles pasākumus un starptautiska mēroga pastiprinātās imigrācijas kontroles operācijas sagatavoja vēstuli "Latvijas Valsts ceļiem", kurā lūdza izvietot uz konkrētiem ceļiem maksimālā ātruma ierobežojuma zīmes un ceļa apzīmējumus. Saskaņošanas procedūra bija pozitīva, tomēr ilgstoša, tādējādi atsevišķās reizēs imigrācijas kontroles pasākumi tika sākti, bet maksimālā ātruma ierobežojuma zīmes un ceļa apzīmējumi nebija uzstādīti.

Valsts robežsardzei tehnisko līdzekļu iegādei būs nepieciešami aptuveni 6000 eiro. Minētie grozījumi vēl būs jāpieņem Saeimai.

Satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi ir ceļa zīmes, luksofori, signālstabiņi, aizsargbarjeras, gājēju barjeras, vertikālie un horizontālie ceļa apzīmējumi.