foto: TASS/Scanpix
Navaļnija fonds: Krievijas propagandists Sergejs Briļevs ir Lielbritānijas pavalstnieks
Sergejs Briļevs.
Sabiedrība
2018. gada 23. novembris, 10:17

Navaļnija fonds: Krievijas propagandists Sergejs Briļevs ir Lielbritānijas pavalstnieks

Jauns.lv / LETA

Viens no Krievijas televīzijas galvenajiem propagandistiem Sergejs Briļevs, kurš kanālā "Rossija 1" vada programmu "Vesti v subbotu", jau sen ir Lielbritānijas pavalstnieks, noskaidrots opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonda veiktajā izmeklēšanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vēl 2001.gadā Briļevs un viņa sieva Irina tikuši iekļauti Londonas Notinghilas rajona vēlētāju sarakstā. Saskaņā ar Lielbritānijas likumiem aktīvas vēlēšanu tiesības ir tikai Lielbritānijas pavalstniekiem, kā arī Sadraudzības valstu un ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri pastāvīgi dzīvo Lielbritānijā.

1995.-2001.gadā Briļevs pastāvīgi dzīvojis Londonā, kur veidojis sižetus Krievijas televīzijai. Pazīstamākais veikums ir viņas ikgadējās programmas "Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu", kurās Briļevs piedalījās no 2001. līdz 2007.gadam. Tāpat Briļevs komentējis visas Putina inaugurācijas.

Navaļnija fonda izmeklēšanā arī noskaidrots, ka 2016.gada februārī Briļeva sieva Londonā nopirkusi dzīvokli par 700 000 mārciņu (790 000 eiro).

"Tas ir svarīgs moments," norādīts izmeklēšanā. "Briļevs pat nekad nav izlicies, ka nodarbojas ar biznesu. Atšķirībā no, piemēram, Vladimira Solovjova. Viņš strādājis tikai par žurnālistu. Valsts televīzijā. Viņa sieva arī nenodarbojas ar biznesu."