foto: Facebook.com
Cilvēki neizpratnē: vajadzīgā summa Sanitai Zutei saziedota, bet prasa vēl; māte izskaidro situāciju
Modele Sanita Zute kopā ar savu dēlu.
Sabiedrība
2018. gada 31. oktobris, 13:42

Cilvēki neizpratnē: vajadzīgā summa Sanitai Zutei saziedota, bet prasa vēl; māte izskaidro situāciju

Jauns.lv

Cilvēki pauduši neizpratni, kāpēc turpinās ziedojumu vākšana ar vēzi slimajai modelei Sanitai Zutei, ja “Ziedot.lv” mājaslapā norādītā summa jau saziedota ar uzviju. Sanitas māte Judīte sociālā tīkla “Facebook” atbalsta grupā sniedz skaidrojumu – ziedojumi joprojām nepieciešami, jo ārstēšana turpinās, nav vien skaidrs, cik līdzekļi vēl būs nepieciešami. 

Ar dzemdes kakla vēzi sirgstošā Sanita Zute Vācijas Integratīvās medicīnas klīnikā  nu jau ārstējas teju vai divus mēnešus. Sanitas māte uzsver, ka izmaksas tika saplānotas divu mēnešu periodam, taču tas, cik ilgi meitai vēl būs jāatrodas Vācijas klīnikā un cik tas izmaksās, pagaidām neesot skaidrs. 

“Pašlaik gaidām, kad tiks izsniegta cenu lapa aptuvenajām izmaksām turpmākajai ārstēšanai. Ņemot vērā, ka informācija par izmaksām vēl nav, bet ārstniecība turpinās, projekts “Ziedot.lv” lapā ir aktīvs,” pauž Judīte. 

Sievietes māte stāsta, ka meitai jau ir redzami pašsajūtas uzlabojumi. Lai gan pēc otrās lokālās ķīmijterapijas Sanitas organismā sācis uzkrāties ūdens, situācija atrisināta ar operācijas palīdzību. Ģimenei bijusi cerība pēc otrās ķīmijterapijas uz brīdi atgriezties Latvijā, taču tas izrādījās neiespējami – Sanitu nav ieteicams transportēt garus ceļa posmus. 

Ģimene joprojām lūdz ziedojumus, lai varētu turpināt Sanitas Zutes ārstēšanu, ziedot sievietei var šeit. Papildus saziedotā summa tiks izlietota turpmākai Sanitas ārstniecībai. 

Jau vēstījām, ka Sanita ārstējas Vācijas Integratīvās medicīnas onkoloģiskajā klīnikā pie dr. Hercoga, kas piedāvā saudzējošu, organisma pašatveseļošanās spēkus stiprinošu terapiju kopā ar ķīmijterapiju.

Sanita vairs necieš stiprās sāpes, kas liedza naktīs gulēt, viņai ir svara pieaugums, kas  liecina, ka jaunā sieviete atgūst spēkus turpmākai cīņai ar smago slimību. Sanitai veikta asinspārliešana, 18 hipertermijas procedūras un citas manipulāciijas, viņa veiksmīgi pārcietusi pirmo ķīmijterpijas procedūru. 26 dienu ārstniecība izmaksājusi 19 000 eiro, par tiem Sanitai veikti izmeklējumi un medicīniskas manipulācijas arī citā klīnikā.