foto: LETA
Lembergs: "Aiz JKP stāv oligarhisks grupējums ar konkrētām oligarhu interesēm"
Politika
2018. gada 26. oktobris, 13:55

Lembergs: "Aiz JKP stāv oligarhisks grupējums ar konkrētām oligarhu interesēm"

Jauns.lv

“Aiz Jaunās konservatīvās partijas stāv konkrēts oligarhisks grupējums ar konkrētām oligarhu interesēm,” apspriežot aktualitātes valdības veidošanā, RīgaTV 24 raidījumā “Ziņu top 5” pauda Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vaicāts konkretizēt, kādu oligarhisku spēku domājis, Lembergs noteica, ka “tur pat ap Ventspili viņš grozās – tālāk varat minēt”, liekot noprast, ka runā par Šveices advokātu Rūdolfu Meroni.

“Viņiem ir ļoti konkrēti uzstādījumi: paņemt rokās visus specdienestus un attīrīt biznesa vidi Latvijā, pēc tam – politiski, priekš tā vajadzīga VARAM, kas atbild par pašvaldībām. Tad, kad tas lauks būs attīrīts, viņi var realizēt savus saimnieciskos mērķus,” viņš noteica. 

Diskusijas turpinājumā atbildot uz jautājumu, vai un kādi oligarhiski spēki stāv aiz citām partijām Ventspils mērs atklāja: “Šobrīd Meroni parlamentā ir vairākums. Ja viņš varēs noganīt viņus visus, kas, starp citu, nav nemaz tik vienkārši, jo viens cilvēks ir, kad viņš nav deputāts un pēc tam, kad viņš ir deputāts, tad viņš jūtas tuvāk dievam.”

“Aiz katras partijas ir konkrēti oligarhu spēki. Dievs dod, lai viņi savā starpā nesaplēšanas,” piebilda Lembergs.