foto: Publicitātes foto
Jaunietis ar šobrīd tik populāro "Aixam" mazauto nobrauc 9 gadus vecu zēnu. Kādas sekas?
Mazauto no ārienes ne ar ko daudz neatšķiras no pilnvērtīgiem vieglajiem auto, taču ir īpaši ar to, ka pēc parametriem tie atbilst mopēdam vai kvadriciklam un, iegūstot tiesības, tos drīkst vadīt jau no 14 gadu vecuma.
112
2018. gada 28. oktobris, 06:49

Jaunietis ar šobrīd tik populāro "Aixam" mazauto nobrauc 9 gadus vecu zēnu. Kādas sekas?

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas piektdienā, 19. oktobrī, Liepājā Ventas ielas krustojumā ar Kandavas ielu 17 gadus vecs jaunietis, nesagaidot luksofora zaļo signālu, vadot mazauto „Aixam City S” uzbrauca deviņgadīgam zēnam, kuru ar gūtajām traumām pārveda uz slimnīcu Rīgā. Jauns.lv skaidro, kāda ir zēna veselība un kas draud pārgalvīgajam braucējam.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests informēja, ka cietušais zēns ar dažādām traumām sākotnēji tika ievietots Liepājas reģionālajā slimnīcā, bet vēlāk pārvests uz Rīgu - Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūtu. NMPD sabiedrisko attiecību speciāliste Sarmīte Skujiņa portālu Jauns.lv informēja, ka negadījumā cietušais „ar galvas traumām apmierinošā stāvoklī nogādāts slimnīcā”. Viņam dzīvības briesmas nedraudot. Kādas konkrēti traumas zēns guvis, Liepājas slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase neatklāja: „Par traumām nevaru neko teikt, jo mēs tādu informāciju nevaram sniegt. Īpaši, ja tas skar bērnus”.

Kas negadījumā vainīgs un kas par to atbildīgs, policija pagaidām pateikt nevar. „Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros tiks nozīmētas arī ekspertīzes. Pēc to rezultātu saņemšanas būs lielāka skaidrība par visiem apstākļiem,” Jauns.lv teica Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

„Aixam City S” ir viens no populārākajiem Latvijā pieejamajiem mazauto, ar kuriem drīkst braukt pusaudži jau no 14 gadu vecuma. Šie auto nesver vairāk par 400 kilogramiem un vairumā gadījumu spēj attīstīt ātrumu līdz 45 kilometriem stundā. No autoražotāja dīlera šādu mazauto var iegādāties vairāk nekā par 9000 eiro.