Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Horens, kurš pats nekad nebalso, nikni kritizē valsts virzību – mēs ejam uz sādžu, nevis Eiropu
Sabiedrība

Horens, kurš pats nekad nebalso, nikni kritizē valsts virzību - mēs ejam uz sādžu, nevis Eiropu

Jauns.lv

"Šajās vēlēšanās lielākais izaicinājums ir tas, ka mēs esam sasnieguši to slieksni, ka vispār nav skaidrs, par ko balsot," RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs” pauda mūziķis Horens Stalbe. 

Horens, kurš pats nekad nebalso, nikni kritizē val...

"Es zinu, ka daudzi cilvēki saka: "Vienalga jāiet balsot, savādāk iebalsos citus." Mēs visu laiku izvēlējāmies mazāko no visiem ļaunumiem. Tagad ir pienācis laiks kaut kādai radikālai rīcībai, jo ir skaidrs, ka šī valsts tālāk tā vairs nevar eksistēt," komentējot to, kādēļ viņš nepiedalās vēlēšanās, saka Stalbe. 

Stalbe uzskata, ka valstī visiem jākļūst vienotiem: "Tas, ka mums ir 16 partijas, norāda uz to, ka mēs katrs ejam pilnīgi savā virzienā un katrs stāstam kaut ko citu. Kāpēc mums nav vienotība? Tāpēc ka mums nav līdera, mums nav skaidra virzības uz kurieni iet mūsu valsts."

"Ja mēs teiktu, ka ejam uz Eiropu, es ļoti atvainojos, bet paskatoties uz to, kādas mums ir ielas un ar kādām mašīnām mēs braucam – uz Eiropu mēs neejam pilnīgi noteikti. Pirmā korupcijas pazīme – slikti ceļi, dārgas mašīnas. Tas ir uzskatāms un neapgāžams piemērs jebkur pasaulē. Mums nav nekāda kopsaucēja, mēs katrs vienkārši cīnāmies. Tas ir skaidrs, ka tie cilvēki, kas šobrīd ir politikā, viņiem rūp nevis mūsu dzimtenes nākotne, bet viņiem rūp dabūt savu gabaliņu, tikt Saeimā un būt kaut kādai daļai no tā. Tā nav kopēja virzība," viņš turpināja. 

Diskusijas izskaņā atbildot uz to, kādēļ viņš neiet vēlēt, Horens Stalbe atklāja: "Es esmu vēlēšanās piedalījies tikai vienreiz. Tad, kad es balsoju par mūsu valsts neatkarību un to es arī nenožēloju."

"Kaut vai paskatieties tos lozungus, ko mēs redzam ielās. Vai nu mēs esam pilnīgi muļķi, vai nu tie politiķi uzskata, ka mēs esam pilnīgi idioti. Kas tie pa lozungiem? Kaut kādi Padomju laika lozungi. Tā ir sādža nevis Eiropa, uz kurieni mēs gribam aiziet," kritizēja Stalbe.