foto: Pexels.com
Ziemeļīrijā tiesā slepkavu no Lietuvas, kurš grupveidā izvaroja sievieti no Latvijas, kamēr viņas mazais dēls gulēja blakus istabā
Ilustratīvs foto
112
2018. gada 22. septembris, 19:13

Ziemeļīrijā tiesā slepkavu no Lietuvas, kurš grupveidā izvaroja sievieti no Latvijas, kamēr viņas mazais dēls gulēja blakus istabā

Jauns.lv

Par slepkavību Ziemeļīrijā notiesāts lietuvietis atzīts par vainīgu arī sievietes no Latvijas izvarošanā, kas notikusi viņas mājās pilsētā, kamēr blakus istabā gulējis viņas piecgadīgais dēls, vēstī "baltic-ireland.ie", atsaucoties uz vietējo presi. 

Tiek vēstīts, ka 35 gadus vecais Deividas Paliutis 2009. gada 9. maijā kopā ar pieciem krievu tautības vīriešiem ieradās sievietes mājā, vispirms pieprasīja no viņas naudu, bet pēc tam brutāli izvaroja.

Apsūdzētais arī atzīts par vainīgu laupīšanā, 320 sterliņa mārciņu (360 eiro) nolaupīšanā, kā arī uzbrukšanā vīrietim. 

Zināms, ka laikā, kad risinājās šie notikumi, Paliutis bija aizbēdzis no atvērta tipa cietuma Īrijā, kur viņš izcieta sodu par uzbrukumu. Pēc izbēgšanas lietuvietis devās uz Ziemeļīriju. 

Tiesā izskanēja, ka liktenīgajā vakarā cietusī sieviete no Latvijas, kas bija iesaistīta prostitūcijā, atradās savā dzīvesvietā kopā ar dēlu un vīrieti, kurš arī dzīvoja šajā mājoklī. Tur sieviete pieņēma arī savus klientus. 

Ap desmitiem vakarā mājā ielauzās apsūdzētais kopā ar pieciem vīriešiem un pakļāva sievieti 40 minūšu uzbrukumam, kas viņai ir radījis nopietnas mentālās veselības problēmas. Cietušo izvaroja vairāki vīrieši, kuri arī draudēja nogalināt mājas iemītniekus un krievu valodā pieprasīja naudu, apgalvojot, ka sieviete "strādā viņu teritorijā". 

Sievietei tika atņemta bankas karte, bet vēlāk no viņas konta noņemtas 320 mārciņas.

Izmeklēšanas laikā cietusī identificēja Deividas Paliutis kā vienu no uzbrucējiem un viņš tika arestēts, taču 2010. gadā kļūdas dēļ no cietuma atbrīvots. 

Viņš bija brīvībā gandrīz gadu, kamēr likumsargi abās robežas pusēs mēģināja noziedznieku atrast ar Interpola palīdzību.

Bēguļošanas laikā Paliutis pastrādāja vēl vienu noziegumu – 2011.gada aprīlī turpat Ziemeļīrijā sašāva 29 gadus vecu ukraini Dmitro Grisunovu, kurš no ievainojuma mira.

Paliutis tika aizturēts Dublinā un notiesāts, saņemot septiņu gadu cietumsodu.

Šonedēļ noziedznieks stājās tiesas priekšā, demonstrējot, ka septiņos cietumā pavadītos gados perfekti apguvis angļu valodu. Tiesnesis sēdes laikā atzina, ka apsūdzētais nerada ievērojamu risku sabiedrībai.

Viņš tiesā atzina savu vainu sievietes izvarošanā, kā arī laupīšanā un uzbrukšanā vīrietim. Paliutis tiks notiesāts šī mēneša beigās.