Vešņakovs: "16. marta gājiens ir kauns Eiropai"
Leģionāru gājiens "neizdaiļo" neko, uzskata Krievijas vēstnieks. Cita starpā viņš pauda, ka Latvijā dzīvojošie krievi viennozīmīgi atbalsta Putina politiku.
Viedokļi
2016. gada 3. marts, 12:08

Vešņakovs: "16. marta gājiens ir kauns Eiropai"

Jauns.lv

Leģionāru piemiņas gājiens 16. martā ir kauns Eiropai, intervijā portālam "Meduza" pauž Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Runājot par to, kāpēc Krievijas medijos Latvijai veltītos sižetos bieži vien ataino nožēlojamu krievvalodīgo pilsoņu stāvokli te, kā arī kopējo negatīvo fonu attiecībā pret Krieviju, Vešņakovs atzīst, ka nepievilcīgi Latvijas realitātes atainojumi patiešām vieglāk atrod ceļu uz Krievijas televīzijas kanāliem. "Bet tie jau arī žurnālistikas žanra likumi, vai ne?", pārliecināts Vešņakovs.

"Lūk, tuvojas 16.marts, leģionāri kārtējo reizi ies pa Rīgas centru. Skaidrs, ka šo sižetu parādīs krievu televīzijā," saka vēstnieks.

Viņš uzsver, ka šajā gadījumā, protams, rodas likumsakarīgs jautājums, kādēļ uz to būtu jāfokusē uzmanība. Uz paša uzdoto jautājumu Vešņakovs atbild ar pretjautājumu: "Tad kāpēc jūs rīkojat šos gājienus?"

"Vai tie izdaiļo Eiropas valsts galvaspilsētu? Nē, protams, ka neizdaiļo," pārliecināts Vešņakovs.

Viņš uzskata, ka šogad viss būs tā, kā tas noticis līdz šim - "būs gājiens, tajā pat mēģinās piedalīties kādi valdības locekļi, Saeimas deputāti, bet mēs atkal izrādīsim nepatiku".

"Tas ir kauns Eiropai, un Krievijai uz šādām lietām ir jāreaģē, un tā to arī darīs," uzsver Vešņakovs.

Tāpat viņš pauda, ka Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem ir viennozīmīga attieksme pret Krievijas īstenoto politiku, te viennozīmīgi atbalstot Putinu.

pēdējās Krievijas prezidenta vēlēšanās 2012.gadā, kurā piedalījās arī aptuveni puse Latvijā dzīvojošo Krievijas pilsoņu, parādīja pilnīgu atbalstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

"Tāpēc, kad jūs runājat, ka ir dažādi noskaņojumi krieviem te... Viņiem ir viennozīmīga attieksme," piebilda Vešņakovs.

Vēstnieks ir pārliecināts, ka, ja runā kopumā par Latvijā dzīvojošajiem krievvalodīgajiem, arī tad būtu vērojams atbalsts Krievijas īstenotajai politikai. "Tomēr, ja runā par krievvalodīgiem kopumā, tad, ja tiktu veikta aptauja par to, vai Krievijas vara pareizi rīkojas Sīrijā, Ukrainā, tad vairums atbilžu būtu apstiprinošas," pauda vēstnieks.

Pēc Vešņakova vārdiem, notiek informatīvais karš, kura apstākļos ikvienam, kas kaut ko izdara prokrieviskā virzienā, tiek piedēvēts zīmogs "Maskavas aģents", "Kremļa aģents". "Tas ir izdevīgi attiecīgiem Latvijas, Eiropas Savienības un ASV politiskajiem spēkiem. Tādēļ te ir manāmi pārspīlēts viss, kas saistīts ar Krieviju," apgalvoja Vešņakovs.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas