foto: Shutterstock
Ogrē par 117 000 eiro būvēs tualeti
Sabiedrība
2018. gada 11. jūnijs, 14:05

Ogrē par 117 000 eiro būvēs tualeti

LETA

Ogres centrā, blakus Brīvības ielas skvēram tiks būvēta sabiedriskā tualete.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šodien Ogres novada dome ārkārtas sēdē nolēma tualetes būvei pilsētas vēsturiskajā centrā piešķirt 117 114 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Plānots uzbūvēt 80 kvadrātmetrus plašu ēku, kurā būs gan tualete, gan palīgtelpas.

Atsevišķi deputāti pauda bažas, ka tualetes būvniecības izmaksas ir pārāk augstas un būvniecības tāme nav atspoguļota deputātiem pieejamos dokumentos.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) paskaidroja, ka noticis iepirkums un šis esot lētākais piedāvājums.

Kā liecina informācija pašvaldības mājaslapā, iepirkumā "Papilddarbi Brīvības ielas skvēra pārbūves I kārtai" uzvarēja SIA "Akvilons Z", kas minētos darbus apņēmies veikt par 96 788,42 eiro bez Pievienotās vērtības nodokļa. Šī kompānija bijusi vienīgā, kas šajā iepirkumā piedalījās.

Kā domes sēdē informēja Helmanis, Ogres pilsētā visas publiskās tualetes savulaik tika atdotas privatizācijai un ar laiku likvidētas, tādēļ pašlaik pilsētā nav publisko tualešu.

Kā ziņots, Brīvas ielas skvēra pārbūves projekta izstrādei tika izlietoti 40 885 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, bet tiesības veikt skvēra 1.kārtas būvniecību ieguva SIA "Tilts", kas to apņēmās izdarīt par 803 768 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

170 000 eiro no pirmās kārtas būvniecības izdevumiem segti no valsts budžeta programmas "Mērķdotācijas pašvaldību pasākumiem" ar Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK atbalstu, vēstīja pašvaldība.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās