foto: Juris Rozenbergs
Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars skaidro, kāpēc mums jādzīvo zaļi: tas ir latviski!
Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Edgars Tavars skaidro, ka dzīvot zaļi, nozīmē kopt latvisko identitāti.
Politika
2018. gada 31. maijs, 16:57

Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars skaidro, kāpēc mums jādzīvo zaļi: tas ir latviski!

Jauns.lv

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars savā videouzrunā Latvijas cilvēkiem skaidro, kāpēc mums jādzīvo zaļi un saskaņā ar dabu. „Tas ir latviskās identitātes un dzīvesziņas jautājums,” uzsver Tavars.

„Risināt visus jautājumus caur zaļo prizmu un dabas aizsardzības jautājumiem ir politiskās kultūras jautājums: lai pēc mums paliek tīra zeme, lai neatstājam izdegušu zemi un noplicinātus laukus, piesārņotu vidi,” saka Tavars, skaidrojot, kāpēc mums jādzīvo zaļi.

Mūsu valsts Satversmes preambulā ierakstīts, ka viens no Latvijas pamatiem ir latviskā dzīvesziņa. Un tā ir īstenojama arī 21. gadsimtā. Daudzus gadsimtus latvieši dzīvoja viensētās, saskaņā ar dabu, zemkopība bija videi draudzīga. Tā tad arī ir latviskā dzīvesziņa, kuru varam īstenot arī šodien, piemēram, attīstot bioloģisko lauksaimniecību mazās saimniecībās, kas ir gan moderni, gan pieprasīti. Arī pilsētās varam dzīvot saskaņā ar dabu attīstos veloinfrastruktūru, siltinot ēkas, tauptot enerģiju. „Tā ir 21. gadsimta latviskā dzīvesziņa,” uzsver Tavars un piebilst: „Latvija kā zaļākā valsts nav mūsu pašmērķis. Tas ir latviskās idestitātes un dzīvesziņas jautājums”.