foto: Aculiecinieka foto
"Nesaskatu šeit slēpšanos" - Ceļu policijas šefs skaidro māju aizsegā paslēpušos policistu
Aculiecinieks Mareks spriež, ka pie solījumiem vairs neslēpties ceļu policisti nav turējušies. Policisti tikmēr norāda, ka konkrētajā gadījumā slēpšanos nesaskata.
Sabiedrība
2018. gada 10. maijs, 06:11

"Nesaskatu šeit slēpšanos" - Ceļu policijas šefs skaidro māju aizsegā paslēpušos policistu

Jauns.lv

Pirms dažām nedēļām portāls Jauns.lv saņēma kāda lasītāja iesūtītās fotogrāfijas, kurās redzams, ka ceļu policijas darbinieks uz motocikla it kā vaktē satiksmes noteikumu pārkāpējus aizsegā, par spīti Valsts policijas (VP) priekšnieka Inta Ķuža pērnā gada solījumam, ka policisti vairs krūmos neslēpsies. Konkrēto situāciju nu ir komentējusi arī policija.

Portāls Jauns.lv pagājušā gada februārī ziņoja, ka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis solīja būtiski mainīt Ceļu policijas darbu, proti, policija vairs neslēpšoties krūmos, bet vairāk būšot uz ielām un palīdzēšot grūtībās nonākušiem šoferiem.

Mareks portālam Jauns.lv stāstīja, ka braucis mājās no darba, kad pie Valmieras un Lāčplēša ielu krustojuma pamanījis, ka kādā pagalmā slēpjas ceļu policijas darbinieks uz motocikla. Šoferis, norādot uz sevis iesūtīto fotogrāfiju, gan piebilda, ka policista atrašanās vieta par dižām izmaiņām metodēs neliecina.

Ceļu policija vairs neslēpjas krūmos

Portāls Jauns.lv saņēmis kāda dusmīga lasītāja atsūtītas bildes, kurās redzams, ka ceļu policijas darbinieki nestrādā gluži tā, kā to pērn ...

gallery icon
10

“Policists droši vien meklē jaunu “upuri”, kurš, gribot ātrāk pēc darba nokļūt mājās, kaut ko nebūtisku pārkāpj,” ironizēja Mareks.

Uzraudzīts problemātisks krustojums

Skaidrojot konkrētajās fotogrāfijās redzamo, VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis pauda, ka ir radies pārpratums, proti, esot acīmredzami pārprasta Ķuža frāze “krūmos vairs neslēpsies”.

“Pirmkārt, veikt satiksmes drošības uzraudzību ir atļauts gan atklāti, gan arī slēpti. Runa ir par katra gadījuma ētisko pusi, metodēm. Pagājušā gada paziņojumā bija teikts, ka policisti neslēpsies krūmos, nelēks ārā pēdējā brīdī, mēģinot atrast pārkāpējus, bet gan patrulēs problemātiskākajos punktos,” skaidroja Krapsis.

Viņš arī piebilda, ka konkrētajā gadījumā slēpšanos neredz. Policists, kurš redzams attēlā, visticamāk, uzraudzīja vai netiek rupji pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi, kas tuvējā krustojumā esot regulāra parādība.