foto: Shutterstock
Vidzemē rīkos sarunu vakarus par bērnunama bērnu uzņemšanu
Vidzemē arvien trūkst audžuģimeņu, īpaši tādu, kuras spētu uzņemt vairākus bērnus no vienas ģimenes, kā arī bērnus ar īpašām vajadzībām.
Sabiedrība
2018. gada 29. aprīlis, 16:02

Vidzemē rīkos sarunu vakarus par bērnunama bērnu uzņemšanu

LETA

Vidzemes plānošanas reģions projektā "Vidzeme iekļauj" rīkos sarunu vakarus neformālā atmosfērā ikvienam, kurš kādreiz ir domājis par bērnu bērnu namā, informēja projekta pārstāve Naula Dannenberga.

Viņa informēja, ka uz sarunām tiks aicinātas jau esošas audžuģimenes, aizbildņi un adoptētāji, kuri dalīsies ar savu pieredzi.

Tāpat tiks runāts arī par viesģimenes statusu, kurš ir tad, ja ikdienas solis neļauj uzņemt bērnu pavisam, tomēr var sniegt lielu ieguldījumu bērna izaugsmē.

Sarunu vakaru norises laikiem iespējams sekot sociālā tīkla "Facebook" lapās "Vidzeme iekļauj" un "Vidzemes plānošanas reģions".

Kā norāda Dannenberga, arvien trūkst audžuģimeņu, īpaši tādu, kuras spētu uzņemt vairākus bērnus no vienas ģimenes, kā arī bērnus ar īpašām vajadzībām. Neskatoties uz to, ka iepriekšējā gada izskaņā Latvijas iedzīvotāju sirdis sašūpoja labdarības maratons "Dod pieci" un tā izskaņā tika saziedota vērienīga naudas summa, bērnu namos dzīvojošu bērnu skaits būtiski nemazinās.