foto: LETA
Dainis Īvāns: "Skolēnu zināšanas par vēsturi un neseno pagātni ir vājas"
Dainis Īvāns.
Tava izglītība
2018. gada 28. aprīlis, 13:35

Dainis Īvāns: "Skolēnu zināšanas par vēsturi un neseno pagātni ir vājas"

Jauns.lv / LETA

Skolēnu zināšanas par vēsturi un neseno pagātni ir vājas, uzskata kādreizējais Latvijas Tautas Frontes priekšsēdētājs, Tautas Frontes muzeja pētnieks Dainis Īvāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņa domām, vēstures mācība skolās ir ļoti būtiska, un īpaši trūkst akadēmisku pētījumu par Augstākas padomes periodu. "Skolotāji saka, ka mācību grāmatās par šo periodu nekas nav rakstīts. Taču, lai tajās būtu ietverti kaut divi teikumi, konkrēto laiku nepieciešams pētīt, lai pie šiem teikumiem vispār nonāktu," skaidroja Īvāns.

Viņš vērsa uzmanību, ka šobrīd iecerēts, ka Latvijas vēstures zinātnieki ar valsts atbalstu varētu pētīt laika posmu, kurā darbojās Augstākā padome, taču tam vēl nepieciešams gūt atbalstu. "Ceru, ka Izglītības un zinātnes ministrija atbalstīs šo programmu, un Latvijas zinātniekiem būtu iespēja saņemt grantus šī konkrētā vēstures perioda pētīšanā," sacīja Tautas Frontes muzeja pētnieks.

Īvāns arī norādīja, ka par godu Tautas frontes dibināšanas 30.gadadienai 8.oktobrī notiks starptautiska konference Dailes teātrī, uz kuru tiks aicināti visi bijušie un sirdī šodien atmodu atbalstošie cilvēki. Šī iemesla dēļ pašvaldībām jau laicīgi vajadzētu sākt domāt par to, kā apzināt cilvēkus, kuri vēlas nokļūt uz konferenci, aicināja Īvāns, piebilstot, ka pēc konferences Dailes teātrī plānots arī koncerts.