foto: Jauns.lv lasītāja foto
Dienas foto: jo ceļu policisti vairs krūmos neslēpjas, tagad viņi darbojas māju aizsegā
Viss jau būtu kārtībā, ja vien policijas priekšnieks nebūtu iepriekš pats stāstījis, ka šādu skatu vairs nebūšot.
112
2018. gada 27. aprīlis, 08:38

Dienas foto: jo ceļu policisti vairs krūmos neslēpjas, tagad viņi darbojas māju aizsegā

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv saņēmis kāda dusmīga lasītāja atsūtītas bildes, kurās redzams, ka ceļu policijas darbinieki nestrādā gluži tā, kā to pērn solīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Mareks portālam Jauns.lv stāsta, ka braucis vakar no darba mājās, kad pie Valmieras un Lāčplēša ielu krustojuma pamanījis, ka kādā pagalmā slēpjas ceļu policijas darbinieks uz motocikla. "Policists drošvien meklē jaunu "upuri", kurš, gribot ātrāk pēc darba nokļūt mājās, kaut ko nebūtisku pārkāpj!" ironizē Mareks.

Ceļu policija vairs neslēpjas krūmos

Portāls Jauns.lv saņēmis kāda dusmīga lasītāja atsūtītas bildes, kurās redzams, ka ceļu policijas darbinieki nestrādā gluži tā, kā to pērn ...

gallery icon
10

Autovadītājs saprot, ka drošība uz ceļiem ir pirmajā vietā un Latvijā satiksmes dalībnieku kultūra neesot augstākajā līmenī, bet, kāpēc tad policijas šefam ir visai valstij jāstāsta, ka tagad viss notikšot citādāk un nekādas slēpšanās vairs nebūs: "Labāk vienkārši būtu paklusējis citādi pataisa sevi muļķa lomā sabiedrības acīs."

Mareks sapratis, ka šādu ainu nedrīkst palaist garām, lai vēlāk būtu ar draugiem par ko pasmieties, tāpēc palūdzis savam blakussēdētājam nobildēt, kā policija nestrādā roku rokā. "Vai tiešām šādi gājieni notiek Ķuzim aiz muguras? - Stipri šaubos!"

Savā e-pastā portālam Jauns.lv Mareks lūdz izcelt, ka viņš notiekošo pats nav fotografējis, jo atradies pie automašīnas stūres, bet to darījis viņa draugs, jo drošība taču pirmajā vietā un, vadot automašīnu, telefonu nedrīkst izmantot.

Portāls Jauns.lv pagājušā gada februārī ziņoja, ka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šogad sola būtiski mainīt Ceļu policijas darbu, proti, policija vairs neslēpšoties krūmos, bet vairāk būšot uz ielām un palīdzēšot grūtībās nonākušiem šoferiem.

Ķuzis parakstīja dokumentu par Ceļu policijas darba organizācijas maiņu. Jaunā darba organizācija izpaudīsies tādā veidā ka ceļu policisti vairāk nodarbosies ar negadījumu noformēšanu un satiksmes problēmu ātru atrisināšanu, piemēram, regulējot satiksmi kādos "satiksmes grūtības punktos, nevis atradīsies krūmos, lai atrastu pārkāpumus".

Policijas priekšnieks ar šādu paziņojumu nāca klajā pērn VP gada pārskata sanāksmē. Varbūt šeit arī slēpjas atbilde uz šo jautājumu? Jauns gads, jauni principi un drošības uzraugi atkal atgriežas krūmos!