foto: ekrānuzņēmums no video
Bijušā mēra Lācarus vietā Talsu domē strādās kultūras nama vadītāja Zeberiņa
Sabiles kultūras nama vadītāja Gerda Zeberiņa.
Novadu ziņas
2018. gada 21. aprīlis, 22:40

Bijušā mēra Lācarus vietā Talsu domē strādās kultūras nama vadītāja Zeberiņa

LETA

Bijušā Talsu novada domes priekšsēdētāja Aivara Lācarus ("Talsu novada attīstībai") deputāta vietu domē ieņēmusi Sabiles kultūras nama vadītāja Gerda Zeberiņa, informēja domē.

Atbilstoši 2017. gada pašvaldību vēlēšanu rezultātiem nākamā "Talsu novada attīstībai" sarakstā bija Juzefa Kļava, bet personīgu apsvērumu dēļ viņa atteicās ieņemt deputāta amatu.

Tādēļ deputātes vietu ieņēma Zeberiņa, kura vēlēšanās startēja kā astotā sarakstā un pakāpās uz sesto vietu, saņemot 2577 iedzīvotāju balsis.

Jau ziņots, ka 2017. gada novembrī Talsu rajona prokuratūrā no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja kriminālvajāšanas sākšanai tika saņemts kriminālprocess, kurā Talsu rajona prokuratūras prokurore pie kriminālatbildības saukusi divas personas - bijušo Talsu novada domes darbinieku un amatpersonu, informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Ķīviča apstiprināja, ka ir ierosināts šāds kriminālprocess par, iespējams, fiktīvu šofera nodarbināšanu, kur pie kriminālatbildības sauktas divas personas - iepriekšējā domes sasaukuma Talsu mērs Lācarus un šoferis.

Lācarus sodīts ar 300 stundu piespiedu darbu un aizliegumu trīs gadus ieņemt pašvaldības domes priekšsēdētāja amatu, un spriedums ir stājies spēkā.

27. februārī Lācarus vērsās Talsu novada domē ar iesniegumu par deputāta pilnvaru nolikšanu. Pašvaldībā nekomentēja, vai Lācarus lēmums saistīts ar krimināllietu iesniegumā norādīts, ka deputāta pilnvaras viņš vēlas nolikt personīgu iemeslu dēļ.

Tēmas