Slēgtais Krievijas propagandas medijs atrod citu veidu, kā strādāt Latvijā
Krievijas propagandas medijs "Sputnik" nomaina domēna vārdu un turpina rakstīt latviski.
Sabiedrība
2016. gada 30. marts, 08:55

Slēgtais Krievijas propagandas medijs atrod citu veidu, kā strādāt Latvijā

Jauns.lv

Pēc Krievijas propagandas medija interneta lapas latviešu valodā "sputniknews.lv" darbības apturēšanas "Sputnik" turpina rakstīt latviski, nomainot domēna vārdu.

Pašlaik šis saturs latviski ir pieejams vietnē "sputniknewslv.com", kur par notikumiem Latvijā tiek rakstīts arī krievu valodas versijā. Mājaslapā tiek ziņots par "sputniknews.lv" darbības apturēšanu, tomēr cilvēki tiek mudināti izmantot mājaslapas mobilo aplikāciju, kur saturs joprojām esot pieejams.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šorīt LNT atzina, ka Latvijas varasiestādes var vērsties tikai pret Latvijā reģistrētiem interneta resursiem.

Tas ir tas klusais informatīvai karš, kurā mūsu drošības iestādēm ir jābūt daudz spējīgākām nekā iepriekš, sacīja politiķis un atzīmēja, ka "Sputnik" nav vienīgais šāda veida kanāls ar orientāciju uz Latvijas iedzīvotājiem, piemēram, arī "infotop.lv" esot lasāmi ne mazāk tendenciozi raksti.

Propagandas izplatīšana ir uzņēmusi lielus apgriezienus visā Eiropā, problēmas mērogus vērtēja Kučinskis.

Kā novēroja Kasjauns.lv, portāla latviskā versija pat ar nomainīto domēnu īsti nestrādā, proti, valodas izvēlnē pie latviskās sadaļas nav iespējams ziņas lasīt latviski, taču saturs pieejams mobilajā versijā.

LETA/Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums