foto: Pietiek.com
KNAB paziņo, ka Rimšēviča mājas apzagšana izmeklēšanu neietekmē
112
2018. gada 24. februāris, 15:13

KNAB paziņo, ka Rimšēviča mājas apzagšana izmeklēšanu neietekmē

Jauns.lv/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir informēts par faktu, ka apzagta korupcijā aizdomās turētā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča māja. 

Birojā norāda, ka šis notikums neietekmēs KNAB izmeklēšanas procesus. 

Rimšēviča māja apzagta naktī uz sestdienu. 

Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš aģentūru LETA informēja, ka pagājušā naktī ir notikusi ielaušanās Rimšēviča privātmājā Langstiņos, tā izdemolēta un nozagtas "daudzas svarīgas lietas". Rimšēvičs minēto saista ar pēdējo nedēļu notikumiem un uzskata, ka tas nav noticis nejauši. "Situācija liecina, ka tā bijusi iepriekš plānota un profesionāli labi organizēta operācija," norādīja Vārpiņš.

Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava apstiprināja, ka piektdien plkst.23.49 policija ir saņēmusi informācija par zādzību no privātmājas. Izbraucot uz notikumu vietu, konstatēts, ka notikusi iekļūšana mājā un no tās nozagtas mantas. Nozagto mantu saraksts vēl tiek precizēts.

Brīdī, kad notikusi ielaušanās, Rimšēvičs neesot bijis mājās. Par notikušo uzreiz esot informēta policija. Advokāts zināja teikt, ka par ielaušanos sākts kriminālprocess.

Policijas pārstāve Pildava sacīja, ka saistībā ar pagājušajā naktī konstatēto ielaušanos ir sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Vārpiņš neatklāja, kādas mantas no Rimšēviča mājas nozagtas, aizbildinoties, ka tās ir izmeklēšanas detaļas, ar kurām patlaban strādā policija.

Ne policija, ne advokāts nekādas versijas pagaidām nekomentē, aizbildinoties ar to, ka notiek izmeklēšana.