foto: LETA
Vējoņu laulātais pāris šodien tiekas ar Korejas prezidentu
Vējoņi līdzās mūsu sportistiem šobrīd uzturas Dienvidkorejā.
Politika
2018. gada 13. februāris, 09:19

Vējoņu laulātais pāris šodien tiekas ar Korejas prezidentu

Jauns.lv/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni šodien tiksies ar Korejas prezidentu Mūnu Džēinu, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Vējonis iepriekš norādījis, ka Dienvidkoreja ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas sadarbības partneriem Āzijā. "Mums vēl ir liels potenciāls šo sadarbību attīstīt dažādās jomās - investīciju, tirdzniecības, tūrisma, izglītības, kultūras un gaisa transporta jomās, kā arī citās transporta un loģistikas nozarēs," norādīja Valsts prezidents.

Tāpat Vējonim un viņa kundzei paredzēta Latvijas vēstniecības Korejā atklāšana un dalība Latvijas goda ģenerālkonsula Korejas Republikā Kjunghūna Kvona rīkotajās vakariņās.

Noslēdzot vizīti, trešdien, 14.februārī, Valsts prezidents piedalīsies Latvijas - Korejas biznesa foruma atklāšanā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sadarbības līguma ar Korejas Importētāju asociāciju parakstīšanā, kā arī nodomu protokola starp LIAA un Gyeonggi provinci par sadarbību tehnoloģiju pārnesē, start-up vidē un inovācijās parakstīšanā. Valsts prezidents arī tiksies ar Korejas parlamenta (nacionālās asamblejas) priekšsēdētāju Čunu Sjekjunu.

Tāpat plānotas Valsts prezidenta un delegācijas darba pusdienas kopā ar VIP biznesa foruma dalībniekiem un tikšanās ar "Samsung" korporācijas pārstāvjiem.

Vējoni ar kundzi arī piedalīsies Latvijas vēstnieka Korejā Pētera Vaivara rīkotajās darba vakariņās, un Ministru prezidenta biedra, ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) rīkotajā neformālajā tikšanās reizē ar Latvijas uzņēmējiem.

Valsts prezidenta vizīte Korejā ir pirmā Latvijas augstākās amatpersonas vizīte šajā valstī. Valsts prezidentu vizītē Dienvidkorejā pavada Ašeradens un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), kā arī uzņēmēju delegācija.

Ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisinās no 9.līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

Latviju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā pārstāv 34 sportisti deviņos sporta veidos, kā arī sastāvā iekļauts viens rezervists. Izlasē ir arī 14 olimpiskie debitanti.